Ege Postası
Geri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 'sit' kararı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova ve Selçuk’ta 1., 2. ve 3. doğal sit alanı olarak belirlenen bazı parsellerin koruma statülerini, “doğal sit - nitelikli doğal koruma alanı ve doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak değiştirdi. Özellikle Selçuk’ta denize yakın parsellerinin plan notlarında ‘doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” ifadesinin yer alması, buraların yapılaşmaya açılacağı beklentisi yarattı. Bakanlığın, belirlenen parsellerle ilgili önümüzdeki süreçte atacağı adımlar merak konusu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 'sit' kararı...
Haberler / İzmir
27 Şubat 2020 Perşembe 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Selçuk ve Bornova ilçelerinin sınırları içerisinde yer alan bazı parsellerin sit derecelerini değiştirdi.  Selçuk’ta 1. ve 2. derece doğal sit notları kaldırıldı. Yerlerine doğal sit - nitelikli doğal koruma alanı ve doğal sit - sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” notları geldi.

Bornova’da belirlenen parsellerde 2. ve 3. derece doğal sit notu gitti yerine “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” notu geldi. Her iki plan notu da askıya çıktı.

YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI

Her iki ilçeyle verilen kararla yapılaşmanın önü açılmış olundu. Bakanlığın, belirlenen parsellerle ilgili önümüzdeki süreçte atacağı adımlar merak konusu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası