Ege Postası
Geri

Çiçekçiler Sevgiler Günü’ne hazır

İzmirli çiçekçiler önümüzdeki hafta kutlanacak 14 Şubat Sevgililer Günü’ne hazır. 2012’de aşırı yağmurlar ve kar nedeniyle yurtdışından gül ithal eden çiçekçiler 2013’de olduğu gibi bu yıl da Menderes’te üretilen gülleri satacak. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, “Çiçek fiyatlarında herhangi bir zam yok. Bu yıl havalar iyi gittiği için çiçek miktarında hiçbir sorunumuz yok” dedi.
Çiçekçiler Sevgiler Günü’ne hazır
Haberler / İzmir
5 Şubat 2014 Çarşamba 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - İzmirli çiçek üreticileri ve satıcıları 14 Şubat Sevgililer Günü’ne mutlu giriyor. İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Kazım Kış, 2012’de Kolombiya ve Kenya’dan 300 bin demet gül ithal ettiklerini ve bunun piyasayı rahatlattığını hatırlattı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Menderes’de yetiştirilen güllerin piyasaya sürüldüğünü ifade eden Kış, yerli güllerin 5 lira, ithal güllerin ise (renkli) 10 TL’den satılacağını ifade etti.

ERKEN DAVRANIN
Kış, eşine, sevgilisine çiçek alacakları uyararak, “Servislerin aksaması için vatandaşlarımızın erken davranmasını istiyoruz. Ancak internetten çiçek alan çok sayıda vatandaş var. Bu sitelerin birçoğu hayali. Onlara karışamıyoruz. Bizim bilgimiz dışına satış yapıyorlar. Geçen yıl bu konuda çok fazla şikayet aldık. Ancak bir yaptırımımız yok. Odamıza kayıtlı 600 üyemiz var. Vatandaşlarımız özellikle amblemli gülleri satın alsınlar” dedi.

BU SENENİN MODASI “GÜL”

Geçen yıl modasının erengüller olduğunu bu yıl ise kırmızı gülün önplana çıktığını belirten Kış, “Mal durumunda hiçbir sıkıntı yok. Geçen sene en çok kırmızı gül satıldı. Bu sene geçen senin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Havaların güzel gitmesi fiyatların aynı kalmasını sağladı!
HER BİRİ SİMGE
Her çiçeğin ve renginin ayrı bir anlamı bulunuyor. Beyaz gül masumiyeti, kırmızı gül aşkı, sarı gül sıcak sevgiyi, orkide gururu simgeliyor.

İŞTE ÇİÇEK FİYATLARI
Gül (yerli) 5 TL, Gül (renkli) 10 TL, Orkide (saksı) 25-250 TL, Orkide (tekli) 25 TL, Nergis (demet) 10 TL

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası