Ege Postası
Geri

Çiftçilere Akdeniz Meyve Sineği uyarısı

Adana Valiliği, son yıllarda popülasyonu artan Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili çiftçileri uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, son yıllarda bitkisel üretim alanlarının, Akdeniz Meyve Sineği'ne konukçuluk eden; nar, hurma, kayısı, erkenci...
Çiftçilere Akdeniz Meyve Sineği uyarısı
Haberler / Güncel
24 Haziran 2013 Pazartesi 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Valiliği, son yıllarda popülasyonu artan Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili çiftçileri uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son yıllarda bitkisel üretim alanlarının, Akdeniz Meyve Sineği'ne konukçuluk eden; nar, hurma, kayısı, erkenci narenciye çeşitleri, nektarin, şeftali gibi çeşitler yönünden geliştiği belirtildi. Bu durumun Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun da artmasına sebep olduğu ifade edilirken. bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince asılan tuzaklarda da yüksek miktarda sinek yakalandığı bildirildi.

Adana’da üretilen ve Akdeniz Meyve Sineği’ne konukçuluk eden çeşitlerin büyük kısmının ihracata konu ürünler olduğu hatırlatılan açıklamada, konukçu meyvelerin yüklü olduğu bir üründe, birkaç tane sinek yada sinek vuruklu meyvenin, tüm geminin ihracattan dönmesine sebep olduğu hatırlatıldı. Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı uluslararası karantinada toleransın sıfır olması nedeniyle, bu zararlıyla mücadelenin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelenin toplu yapılması gerektiğini vurgulanan açıklamada, çiftçilere şu uyarılarda bulunuldu: “Yere dökülen bulaşık meyveler toplanarak derince, 2-3 kürek boyu çukurlara gömülmeli. Bir şekilde hasat edilemeyen ve dalında kalan vuruklu meyveler de toplanmalı ve aynı işlem yapılmalı. Kimyasal savaşı, zehirli yem dal ilaçlaması şeklinde uygulanmalı. Kitle yakalama amaçlı kullanılan tuzaklar, mutlaka teknik talimata göre asılmalı. İlk sinek görüldüğünden ve zararlıya konukçu ürünler vurma olgunluğuna erişmesinden itibaren ilaçlamaya geçilmeli. İlaçlamadan sonra tuzaklarda ergin görülürse hasada 10 gün kalıncaya kadar 7-10 gün ara ile ilaçlamaya devam edilmeli. Günlük ortalama sıcaklık 16 derecenin altına düştüğünde ilaçlama gerekmez.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası