Ege Postası
Geri

Kırıkkale OSB’ye doğalgaz müjdesi

Kırıkkale’ye yapılması planlanan projelere bir yenisi daha eklendi. Kurulduğu günden bu yana alanında doğalgaza sahip olmayan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) doğalgazla buluşması için çalışmalar başlatıldı.     Vali...
Kırıkkale OSB’ye doğalgaz müjdesi
Haberler / Güncel
24 Haziran 2013 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırıkkale’ye yapılması planlanan projelere bir yenisi daha eklendi. Kurulduğu günden bu yana alanında doğalgaza sahip olmayan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) doğalgazla buluşması için çalışmalar başlatıldı.

    Vali Ali Kolat, Güçbirliği Platformu kapsamında Kırıkkale’ye 4 büyük yatırımın yapılacağını söyledi. Kolat, Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi, Yeşil Vadi, Kırıkkale Üniversitesi alanına Tekno Park ile Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz verme çalışmalarının gerçekleşmesi halinde Kırıkkale’nin 4 büyük yatırım kazanacağını ifade etti.

    Organize Sanayi Bölgesi’nin doğalgaza kavuşması için de çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Kolat, gelecek hafta yapılması planlanan Güçbirliği Platformu toplantısında OSB’nin doğalgaza kavuşması projesinin ele alınacağını dile getirdi.

    Silah ve Mühimmat Sanayi Projesi hakkında da bilgiler veren Kolat, yer tahsisinin yapıldığını, tahsisi yapılan yerin 500 dönümlük bir arazi olduğunu ve Hurdalık Fabrikası'nın yan tarafında arsa olduğunu söyledi. Proje hakkında bakanlığa gerekli bilgilerin iletildiğini söyleyen Vali Kolat, bakanlıktan ÇED raporu beklendiğini ve ÇED raporunun gelmesi ile birlikte projeye başlanılacağını açıkladı.

    Vali Kolat ayrıca, Kırıkkale’nin teknokent olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ve teknokent olma yönünde sağlam temellerin atıldığını, hem iş sahası hem de istihdam yönünden Kırıkkale’nin gelişeceğini, Kırıkkale’nin artık göç veren değil göç alan bir il olacağını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası