Ege Postası
Geri

Çifte tabancalı katil zanlısına 38 yıl

İZMİR'de bir yıl önce, kahvesini satın almak için anlaştığı 48 yaşındaki Sadettin Uslu'yu, parayı alıp, kendisini oyaladığı gerekçesiyle çifte tabancayla bastığı işyerinde öldürüp, mekanı da ateşe verdiği iddiasıyla tutuklanan 39 yaşındaki Mahsum Aldemir, toplam 38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Çifte tabancalı katil zanlısına 38 yıl
Haberler / 3. Sayfa
3 Aralık 2014 Çarşamba 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Olay, geçen yıl 8 Temmuz'da, Basmane Semti Fevzipaşa Bulvarı numara 151'deki iş hanının zemin katında bulunan kahvehanede meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Sadettin Uslu, iddiaya göre, kendisiyle aynı işi yapan arkadaşı ve aynı semte işyeri bulunan evli ve 1 çocuk babası Mahsum Aldemir'e, kahvehanesini devredeceğini söyledi. Arkadaşının işlek bir noktadaki kahvesini almak isteyen Aldemir, iddiaya göre, kendi işyerini satarak parasını da Uslu'ya teslim etti. Aradan zaman geçmesine rağmen işyerini devretmeyen Uslu, iddiaya göre, Mahsum Aldemir'den ayrıca 50 bin lira daha istedi. Bunun üzerine çılgına dönen Aldemir, sabahın ilk saatlerinde beline taktığı çift tabanca ve bir bidon benzinle Uslu'nun işyerine baskın yaptı. Mahsum Aldemir'in belinden tabancaları çıkartması üzerine işyerinde bulunan 4 kişi panikle dışarı kaçtı. Kurşun yağdıran Aldemir, Uslu'yu yanağı, ensesi ve sağ bacağından yaraladı. Kanlar içinde kalan Uslu'nun yere düşmesi üzerine yanında getirdiği benzini etrafa döken Mahsum Aldemir, işyerini ateşe verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Aldemir'e teslim olması için çağrıda bulundu. Çağrıya rağmen Mahsum Aldemir'in birkaç kez daha ateş açması üzerine, Özel Harekat Şubesi'nden takviye ekip gönderildi. İkna çabalarının sonuç vermesi üzerine Aldemir, bir buçuk saat sonra teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Mahsum Aldemir, tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, adli tıp raporu ve tanıkların ifadelerine dayanarak sanık Aldemir hakkında, 'tasarlayarak kasten adam öldürme', 'tehdit' ve 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve ayrıca 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Mahsum Aldemir ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı ve ölen Sadettin Uslu'nun yakınlarının avukatı sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Aldemir savunmasında, "Ekmeğimle, gururumla, kişiliğimle oynadı. Paraya tapan bir insandı, beni işimden etti. Sadettin Uslu işyerini bana satmak istediğini söyledi, anlaştık. Ben de kahvehanemi satıp parasını ona verdim. Sonra benden 50 bin TL daha istediğini, yoksa vazgeçeceğini söyledi. Çılgına döndüm. O anki durum beni etkiledi. Sakinleştirici hap da aldım. Sinirlenince ateş etmeye başladım. İndirim maddelerinin uygulanamsını istiyorum" dedi.

Erhan Atlı başkanlığındaki mahkeme heyeti, karar için kısa bir ara verdi. Aranın ardından sanık Mahsum Uslu'ya adam öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası verildi, bu cezası 25 yıla indirildi. Tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve olay sırasında uyuşturucu madde kullanmak suçlarından da 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Aldemir, toplam 38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatı kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası