Ege Postası
Geri

Çiğli Arama Kurtarma hayat kurtaracak

Çiğli Belediyesi tarafından oluşturulan Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) Birimi, doğal afetlerde hayat kurtaracak. 24 kişilik profesyonel ekipten oluşan ÇAK birimi, olası doğal afet durumlarında kısa sürede organize olarak ihtiyacı olanların yardımına koşacak.
Çiğli Arama Kurtarma hayat kurtaracak
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ekim 2012 Çarşamba 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- “Felaketler yaşamımızın bir parçası ve bizler de buna hazırlıklı olmalıyız” diyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ÇAK projesinin sadece Çiğli’de değil, yardım ve desteğe ihtiyacı olan tüm insanlığa elini uzatacağını söyledi.

Farklı alanlarda eğitim alacaklar

 Çiğli Belediyesi’nin sivil savunma birimi tarafından organize edilen ÇAK birimi görevlileri ilk yardım eğitiminin yanı sıra, dağcılık, dalgıçlık ve kayak konularında da İzmir Valiliği Arama Kurtarma İl Müdürlüğü tarafından eğitime tabi tutulacak. Her an yardıma hazır olan profesyonel ekip sadece Çiğli’de görevli olmayacak. ÇAK ekibi, ülkemizin her hangi bir ilinde ya da dünyanın herhangi bir bölgesinde olası yaşanacak doğal afet durumlarında, insanların yanında olacak. Birimde görevli ÇAK aracında ekibin ihtiyacı olan tüm donanım bulunuyor. Bir felaket sonrasında ÇAK görevlileri bu araçlarıyla birlikte en kısa zamanda bölgeye ulaşabilecek.

ÇAK Gönüllüleri bekleniyor

Görevli profesyonel ekibin yanı sıra oluşturulacak ÇAK gönüllü ordusu da aldıkları temel eğitimden sonra doğal felaketlere daha bilinçli yaklaşabilecek. Gönüllüler, alacakları ilk yardım eğitim formasyonlarını sadece doğal afetlerde değil, günlük yaşamlarında herhangi bir anda yaşanabilecek kaza durumlarında da kullanabilecekler. Yaklaşık 8 ile 10 bin gönüllünün kaydının yapılması beklenirken, gönüllüler arasından seçilecek 24 kişi de ÇAK ekibine dahil edilecek.

Felaketlere hazırlıklı olmalıyız

Başkan Metin Solak, felaketlerin yaşamın bir parçası olduğunu, ne zaman ve nerede olacağının bilinmediğini ancak her an hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.  Bu amaçla Çiğli Arama Kurtarma birimini kurduklarını belirten Başkan Solak,  halkın da bu projeye sahip çıkarak ÇAK gönüllüsü olmalarını istedi. “Her şey insanı sevmek ve korumakla başlar” diyen Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “24 kişilik profesyonel bir kurtarma ekibimiz var. Halkımızın da bu projeye gönüllü katılımını bekliyoruz. Bu girişim hepimizin gerçek bir duyarlılık sınavıdır. Bizleri bir arada tutan ve hep daha iyi olmaya zorlayan güçlü duygularımız var. Her şey insanı sevmek ve korumakla başlar. Bu ilkeden yola çıkarak Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ve Çiğli Arama Kurtarma Gönüllüleri bu hayalimizin bir sonucudur. Aramızda felaketlerle sarsılan, yıkılan hatta yok olan aileler oldu. Allah’tan dileğim bu büyük felaketler ve acılar bir daha yaşanmasın. Arama kurtarma çalışmalarına ihtiyaç duyulmasın. Yaşam destek projelerimizin en önemlisi olan bu proje herkese hayırlı uğurlu olsun.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası