Ege Postası
Geri

Çiğli'de Başkan Arslan'dan şirketlere operasyon

Önceki yıl yaşanan mali kriz ve biriken borçlar nedeniyle zorlu günler geçiren Çiğli Belediyesi, şirketleri bünyesinde köklü değişikliklere hazırlanıyor. Belediye meclisinde borçlanma yetkisi isteyecek olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediyenin ikinci şirketi ÇİĞ-BEL'i ise aktif hale getirmek için yeniden yapılandıracak. Başkan Arslan'dan şirketlere operasyon
Çiğli'de Başkan Arslan'dan şirketlere operasyon
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2016 Pazartesi 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçen yılki personel ihalesinde borçları nedeniyle devre dışı kalan bağlı şirketlerden KAFESAN'ın yaşadığı krizin ardından bir dizi tasarruf tedbirini uygulamaya koyan Çiğli Belediyesi, 2017 yılı öncesinde önemli bazı düzenlemelere gitme kararı aldı.
 
BAŞKANA BORÇLANMA YETKİSİ
İlerleyen dönemde yaşanacak olası ihale krizlerinin önüne geçmek için önlemini erken alan Çiğli Belediyesi, personelini korumak ve belediyenin de mali yapısını kuvvetlendirmek amacıyla bazı özel tedbirlere gidecek. Bu kapsamda öncelikle belediye meclisinden 2016 yılı için borçlanma yetkisi isteyecek olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ayrıca belediyenin ikinci şirketi ÇİĞ-BEL'e de neşter vuracak.  Borçlarını yapılandıran KAFE-SAN'dan sonra belediyenin aktif halde olmayan diğer şirketini ayağa kaldırmayı amaçlayan Başkan Arslan, ÇİĞ-BEL'i de aktif ve işler hale getirmek amacıyla uzun vadeli plan hazırladı.  


 
ÇİĞ-BEL'DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK
Bu kapsamda, Başkan Arslan şirketin ihalelere katılabilmesi gerekli olan teminat mektubu  ile banka referans mektubu alabilmesi amacıyla belediye meclisinden yetki isteyecek. Belediyenin kefil olması ile birlikte önümüzdeki dönemde gerçekleşecek yapım ihaleleri ve tesis ihaleleri gibi hizmet alımlarına katılmayı planlayan şirket ekonomik yapısını da kuvvetlendirecek, KAFE-SAN'a alternatif olabilecek. Böylece sermayesi güçlü iki şirkete sahip olacak ilçe belediyesi, 2017 yılında gerçekleşecek ve personelini yakından ilgilendiren sonraki hizmet alım ihalesi öncesine geçmiştekine benzer bir krizle karşı karşıya kalmayacak.
 
ARSLAN: HER İKİ ŞİRKETİMİZ DE AKTİF OLACAK
Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek yeni hizmet alım ihaleleri öncesinde her iki belediye şirketini de mali açıdan güçlü hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Şirketimizi aktif hale getirip, mali yapısını kuvvetlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek yeni ihalelerde ÇİĞ-BEL de güçlü yapısı ile hazır durumda olacak. Buradaki asıl amacımız çalışanlarımızın ve belediyemizin çıkarlarını korumak. Diğer belediyelerde de benzer uygulama vardır. Teminat mektubu ve banka referans mektubu alabilmek için de kanuni olarak belediye meclisinden yetki isteyeceğiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası