Ege Postası
Geri

Çiğli'de el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

Çiğli Belediyesi kursiyerleri hazırladıkları el sanatları sergisiyle yine göz kamaştırdı. El sanatları ve beceri kursları yıl sonu sergisinin açılışını ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri ve kursiyerler yaptı.
Çiğli'de el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2015 Çarşamba 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, yedi farklı branşta açılan kursların yılsonu sergisi, belediye sergi salonunda gerçekleştirildi. Serginin açılışını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, meclis üyeleri ve kursiyerler yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür ederek, “El emeği bu ürünler bizim için çok kıymetli. Kadınlarımızı ekonomik hayata dahil etmek zorundayız. Bu el emeği, göz nuru işler geleneklerimizin devamı açısından da sevindiricidir. Kadınlarımız olmazsa bu kültürü yaşatma şansımız da yok. Bu yüzden kurslarımız önemli bir amaca hizmet ediyor.” dedi. Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi'nin kadınlara yönelik faaliyetlerinden de söz eden Başkan Arslan 17 branşta mesleki eğitim veriyoruz. Amacımız kadınlarımızı meslek sahibi yapmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak.
 
KURSİYERLERİN BÜYÜK SEVİNCİ
 
Çiğli Belediyesi el sanatları ve beceri kursları  sergisinde; mefruşat, iğne oyası, kurdela nakışı, el nakışı, dantel anglez, panç nakışı, kanaviçe ve örgü olmak üzere çeşitli özellikte el emeği ürünler sergilendi. Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği el sanatları ve beceri kurslarına katılan 84 kursiyer katılım belgelerini Başkan Hasan Arslan’ın elinden aldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve davetliler serginin açılışından sonra sergiyi gezdiler. El Emeği Göz Nuru ürünleri yakından inceleyen Başkan Arslan ve davetliler dönem boyunca üretilen ürünlere hayran kaldılar. Açılışın sonunda Başkan Arslan’a, tüm kursiyerlerin emeğinin olduğu “iğne oyalı işlemeli tepsi” hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası