Ege Postası
Geri

Çiğli'de yeni dönem resmen başladı

Yaşanan ihale krizleri ve taşeron tehlikesi sonrasında zorlu günler geçiren Çiğli Belediyesi personeli 1 Temmuz itibarı ile belediye şirketi ÇİĞ-BEL’de iş başı yaptı. Sabah saatlerinde kısa süreli bir eylem düzenleyen 713 belediye personeli, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından işlerine geri döndü.
Çiğli'de yeni dönem resmen başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2014 Salı 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi’ne bağlı şirketlerden KAFESAN çatısı altında belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde çalışan 713 personel bugün ÇİĞ-BEL’de işbaşı yaptı. KAFESAN şirketinin yaşadığı maddi kriz ve borçları nedeniyle ihale dışı kaldığı süreçte, 6 aylık süreyi kapsayan ve 3 parça halinde gerçekleştirilen hizmet alım ihalelerini kazanan diğer belediye şirketi ÇİĞ-BEL’e geçen belediye çalışanları, özlük haklarını da korudu.

İŞÇİLER KAFESAN’DAN ÇİĞ’BEL’E GEÇTİ
Çiğli Belediyesi’ne bağlı KAFESAN şirketinde çalışan ve son dönemlerde karşı karşıya kaldıkları taşeron krizi nedeniyle gündemden düşmeyen 713 belediye işçisi ihale sürecinde sürpriz çıkmayınca rahat nefes almış ve iş güvencelerini kaybetme tehlikesinden de kurtulmuştu. Gerçekleştirilen üç ayrı hizmet alım ihalesini kazanan ÇİĞ-BEL firmasının çatısı altında işlerine devam eden 713 personel, iş güvenceleri, aylık ücretleri ve sosyal haklar gibi özlük haklarını da korurken, bugün itibarı ile belediyenin diğer şirketine resmen geçiş yaptı.

ARSLAN, ÖZLÜK HAKLARI İÇİN SÖZ VERDİ
Taşerona karşı gerçekleştirdikleri eylemler ve çeşitli imza kampanyaları direnen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları sabah saatlerinde mesaiye yine belediye binası önünde başladı. Yaşanan geçiş süreci ve özlük haklarıyla ilgili belirsizlik nedeniyle tedirgin olan personel, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Arslan’ın personeline özlük hakları konusunda verdiği güvencenin ardından rahat bir nefes alan belediye işçisi şantiyelerde ve belediyede yeniden işlerine dönerken, ihale sürecinde yaşanan kriz ve taşeron kabusunu da 1 Temmuz itibarı ile kayıpsız atlatmış oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası