Ege Postası
Geri

Çiğli krizinde Soyer devrede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalarla başlayan gerginlik ve eylemlere ilişkin TV35'e yaptığı açıklamada, olayların 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Soyer, yarın Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile görüşeceğini söyledi. Çiğli krizinde Soyer devrede
Çiğli krizinde Soyer devrede
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Nisan 2019 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Çiğli Belediyesi’nde 23 çalışanın işten çıkarılmasıyla başlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in takındığı tavır ve sendikayla karşı karşıya gelmesiyle tırmanan gerginlik devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den, yaşananlarla ilgili ilk açıklama geldi. Çiğli’de 1 Mayıs öncesi işçi çıkarılmasının üzücü olduğunu belirten Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile konuyu görüşeceğini söyledi.

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) “İş hayatında kadın statüsünün güçlendirilmesi” projesiyle ilgili basın toplantısına katılan Tunç Soyer, burada TV35’in, Çiğli eylemiyle ilgili sorularını yanıtladı. Soyer, gelişmelerle ilgili henüz detaylı bilgi sahibi olmadığını, ancak büyük olasılıkla yarın Çiğli Belediye Başkanı utku Gümrükçü ile yapacağı görüşmede, daha net bilgiler edinebileceğini belirtti. Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Emin olun meseleyi tam olarak bilmiyorum. Ben sadece anlamaya ve izlemeye çalışıyorum. Muhtemelen yarın da Utku başkanla buluşacağız, daha detaylı bilgi alırım. Şu anda bilgiler biraz kopuk. Her iki taraftan da bilgi alıyorum ama doğru dürüst bir fikir sahibi olacak kadar meseleyi bilmiyorum. İnsan üzülüyor tabii ki. İşçi bayramı, emekçi bayramı diye kutlama yapacağız, ama o arada da işçileri işten çıkarmak birbiriyle çatışan bir durum. Ancak dediğim gibi meseleyi sadece gördüğümüz kadarıyla yorumlamak doğru olmayabilir, arka planını anlamam lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası