Ege Postası
Geri

Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri taşınıyor

İZMİR'in 30 yataklı Çiğli ve 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastaneleri, yeni yılın ilk ayında, Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde yapımı tamamlandıktan sonra geçen ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak. Konuyla ilgili taşınacak iki hastane önünde bilgilendirme çalışmaları yapıldığını dile getiren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Modern ve dijital bir yapı olan yeni hastanemizde, hasta ve yakınları kendilerini evlerinde hissedecek" dedi. Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri bu hastaneye taşınıyor
Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri taşınıyor
Haberler / İzmir
27 Aralık 2015 Pazar 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri'nin taşınma süreçleriyle ilgili bilgiler verdi. Her iki hastanenin de istenilen koşullarda hizmet veremediğini, bu nedenle yapımı tamamlandıktan sonra Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde geçen Ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını dile getirdi. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (EAH), İzmir sağlığının gözbebeği olacak nitelikler taşıdığını belirten Doç. Dr. Erbaycu, "Yeni hastanenin nitelikli yatakları, özellikli prematüre, yenidoğan, koroner yoğun bakım üniteleri ile bölgedeki diğer hastanelerin yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. Hastanemiz; Doğum Kliniği'nde yer alan tek kişilik SDL (sancı, doğum, loğusa) odaları, 3'üncü Seviye Acil Servis Hizmetleri, kendine ait yoğun bakımı ve ameliyathanesi olan Yanık Merkezi, üst düzey görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ile yeni nesil kaliteli sağlık hizmetinin önünü açıyor. Tüm kalite standartlarını karşılaması beklenen hastanemizde 17 blok asansör, 6 yürüyen merdiven, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ile helipet alanı yer alıyor. Ayrıca kağıt kullanımının olmadığı Dijital Hastane olarak hizmet veren Çiğli EAH'de tüm bilgi işlem altyapı ve donanımları da bu hedefe yönelik yapılandırıldı" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK"

Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren ve şu anda fiziki koşulları yetersiz olan 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine 200 yataklı modern bir hastane yapılacağını kaydeden Doç. Dr. Erbaycu şunları söyledi; "Vatandaşlarımız sorun yaşayacağını düşünebilir ancak emin olsunlar ki onları mağdur etmemek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Her iki hastanenin bulunduğu bölgeden yeni hastanemize ring seferleri düzenlenmesi amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Çiğli Devlet Hastanesi farklı bir konseptte hizmet vermeye devam edecek onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Ancak hastanenin tüm hizmetleri yeni hastanemizde verilecek. Ocak ayının sonlarına doğru, bir hafta sonu hastalarımızı da mağdur etmeyecek şekilde taşıma işlemini tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca mağduriyetin yaşanmaması için her iki hastanemizde de bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz, ev ziyaretlerinde ailelere durumu anlatıyoruz." 

ÇİĞLİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NİN ÖZELLİKLERİ


405 yatak kapasiteli servisler (19 suit oda, 143 tek yataklı oda, 111 çift kişilik oda, 10 SDL odası, 7 yanık ünitesi hasta yatağı, 4 mahkum hasta yatağı olmak üzere toplam 405 hasta yatağı ile hizmet verecek olan hastanemizin tüm odalarında wc, banyo, tv, buzdolabı, hasta refakatçi koltuğu bulunmakta olup tamamı nitelikli hasta odasıdır.)

52 acil müdahale ve muayene yatağı bulunan Acil Servis (16 yetişkin gözlem, 4 pediatrik gözlem, 8 monitörlü gözlem, muayene odaları, travma odası, resusitasyon odası, müdahale odası, izole odası, tomografi ve dijital röntgen odaları, USG ile EKG gibi tetkik odalarını bünyesinde bulunduran bir acil servis yapılanması mevcuttur.),

112 yoğun bakım yatağı (12 yoğun bakım ünitesi bulunan hastanemizde 20’si prematüre ve yenidoğan yoğun bakım olmak üzere koroner, KVC, transplantasyon, yanık ve genel yoğun bakım ünitelerini bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda yoğun bakım ünitelerinde 9 adet de izole oda bulunmaktadır.)

112 poliklinik odası, (FTR, Enfeksiyon Hastalıkları, Psikiyatri, Pediatri, Aile Hekimliği, Nefroloji, Ortopedi, Onkoloji, Genel Cerrahi, Hematoloji, Çocuk Cerrahisi, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Cildiye, KBB, Göz Hastalıkları, Beyin Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahi, Plastik Cerrahi, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Üroloji, Dahiliye, Endoskopi poliklinikleri planlanmıştır.),

18 ameliyathane (9 genel ameliyat, 1 septik, 1 transplantasyon, 1 KVC, 2 ortopedi, 2 yanık, 2 kadın doğum ameliyat odaları ve 22 pre-post medikasyon yatağı bulunmaktadır.)

2 Anjiyo ünitesi,

KVC (Kalp Damar Cerrahisi ) merkezi,

FTR (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ) Merkezi,

Endoskopi ünitesi,

ERCP (Endoskopik retrograt kolanjiopankretografi) uygulama odası

17 cihaz kapasiteli hemodiyaliz ve periton diyaliz ünitesi,

Kemoterapi ünitesi,

17 yataklı Yanık tedavi merkezi (10 yatak Yoğun bakım)

EKO, Odiometri, Baer odası, Retina odası, görme alanı, şaşılık, lazer, kontaklens, sistoskopi, toraks tetkik gibi birçok tetkik ve müdahale odasını bünyesinde barındırmaktadır.

Laboratuvarlar (Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya )

Radyoloji Bölümü 6 Röntgen, 2 Mamografi, 3 Ultrason, 2 Doppler USG, 3 BT (Bilgisayarlı Tomografi), 1 Kemik Dansimetre, 1 MR (Manyetik Rezonans) Odasını bünyesinde bulundurmaktadır.

289 kişilik konferans solonu ve toplantı salonları

Kreş, kütüphaneler ve derslikler

Helipet Alanı

500 araçlık otopark bulunacaktır.

Her türlü tıbbi cihaz, donanım ve mefruşatı Genel Sekreterliğimizce tamamlanmış olan hastanemizin açılışının ardından Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Üroloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Dermatoloji, Aile Hekimliği, Psikiyatri, K.B.B. poliklinikleri, dijital görüntüleme merkezi ve laboratuvarı ile hizmet verecektir. Günde 4 binin üzerinde poliklinik hastası ve 800 civarında acil başvurunun karşılanıp çok sayıda operasyonun da gerçekleştirilmesi öngörülüyor.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası