Ege Postası
Geri

Çiğli’de demokrasi sınıfta kaldı! Akgül ve ekibinin delege talepleri demokrasi masasını devirdi

27 Ağustos Pazar günü yapılacak CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Günlerdir kongrenin uzlaşı adayla yapılması için sürdürülen görüşmeler Şirin Akgül ile birlikte hareket eden Vezir Aslan ve Süleyman Karadağ’ın masadaki taraflar tarafından kabul edilemez yönetim ve delege talepleri yüzünden gerçekleşmedi. Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından Akgül'ün adaylıktan çekildiği iddia edildi.
Çiğli’de demokrasi sınıfta kaldı! Akgül ve ekibinin delege talepleri demokrasi masasını devirdi
Haberler / Yerel Politika
24 Ağustos 2023 Perşembe 23:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri bu hafta sonu yapılacak kongrelerle sona erecek.

Öte yandan kongresi en çok merak edilen ilçelerin başında gelen Çiğli'de 27 Ağustos'ta sandık başına gidecek.

İlçede kongre öncesi Erkan Akar, Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin ilçe başkan adaylıklarını açıklamışlardı.

TEK ADAY İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Bir süredir devam eden görüşmelerde “tek aday ortak liste” sloganı ile tek aday üzerinde ilçe kongresine gidilmesi konusunda örgütte bir görüş hakim olmuştu. Bunun için de dün ilçe başkan adayları Erkan Akar, Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin ile Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ve İlçe Başkanı Mert Özcan’ın da katıldığı toplantıda tek aday üzerinde bir uzlaşı olması konusunda görüşme yapıldı. Toplantıda taraflar ekip arkadaşlarıyla son bir değerlendirme yaparak bugün ilçe başkanlığında yeniden bir araya gelmek üzere sözleşmişlerdi.

TOPALTIDA 10 İL DELEGESİ 5 İLÇE YÖNETİCİSİ BASKISI

İlçe başkan adaylarından Beyaz listenin adayı Hüseyin Çetin ile Mavi listenin adayı Erkan Akar'ın yaptıkları görüşmelerde ilçe yönetim kurulu üyelerini ilçe başkan adayı kendisi yazsın, il delegasyonunu da mahalleden gelen isimlerden alınarak yazılması yönünde anlaşma sağladıkları öğrenildi.

MAHALLE DELEGASYON ÖNERİSİ AKGÜL TARAFINDAN REDDEDİLDİ

Toplantıda mahalleden gelen önerilerin alınarak il delegasyonunun yazılması ve demokratik bir öneri olarak sunulmasının ardından Şirin Akgül’ün ekibinde olan Vezir Aslan ve Süleyman Karadağ tarafından bu öneri reddedildi. Vezir Aslan’ın “madem ortak liste olacak o zaman bütün ekiplere 10 il delegesi verilsin” diyerek iki taraftan mahalleden gelen isimler yazılsın önerisini reddetti.

İlçe Başkanı Mert Özcan’ın “Ben ilçe başkanı olarak kendim çalışacağım arkadaşımı seçme hakkının ilçe başkanı olacak arkadaşa verilsin” önerisi yine Akgül’ün ekip arkadaşları tarafından kabul edilmeyerek “Bize 5 yönetici verilsin” önerisi getirdikleri aktarıldı.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER

Bunun üzerine Beyaz ve Mavi listenin adayları kurulacak demokrasi masasına destek vermeyen isimlere tepki göstermesi üzerine Şirin Akgül ve yanında olan Vezir Aslan ile Süleyman Karadağ toplantıyı terk etti.

AKGÜL ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ İDDİASI

Tüm bu yaşananlar üzerine ilçe başkanlığına aday olan Şirin Akgül’ün adaylıktan çekildiği iddia edilirken, beyaz ve mavi listeden gelen demokratik teklifleri kabul etmeyen Süleyman Karadağ’ın Akgül’ün yerine aday olacağı iddia edildi.

ANLAŞMADAN KALKTILAR MAVİ-BEYAZ ANLAŞTI DİYE DEDİKODU YAPTILAR

Öte yandan CHP Çiğli İlçe Başkanlığında tek aday olması için uzlaşma masasına oturan Vezir Aslan ve Süleyman Karadağ’ın Çiğli’de mavi listenin güçlü olduğu mahallelere “Mavi liste ile Beyaz liste anlaştık” diyerek mavi listeyi destekleyen delegeleri kışkırttıkları da gelen iddialar arasında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası