Ege Postası
Geri

Cihan, Kerkük'ün güvenliği için kazılan hendekleri görüntüledi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük'te, artan şiddet olaylarına karşı il yönetimin aldığı karar çerçevesinde şehrin etrafında başlatılan hendek kazma çalışmaları, aralıksız devam ediyor. Cihan Haber Ajansı(Cihan), hendek kazı çalışmalarını...
Cihan, Kerkük'ün güvenliği için kazılan hendekleri görüntüledi
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın kuzeyinde bulunan Kerkük'te, artan şiddet olaylarına karşı il yönetimin aldığı karar çerçevesinde şehrin etrafında başlatılan hendek kazma çalışmaları, aralıksız devam ediyor. Cihan Haber Ajansı(Cihan), hendek kazı çalışmalarını yerinde görüntüledi. Hendeklerin kazılmasının ardından şehrin belli giriş noktaları kontrol altına alınarak, şiddet olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Daha önce Kerkük İl Meclis üyeleri ile Kerkük Genel Polis Müdür General Cemal Tahir, hendekleri inceleyerek ilgililerden bilgi almıştı.

Şehrin etrafında kazılması planlanan hendeğin toplam uzunluğu 52 kilometre. Hendeklerin eni 3 metre, derinliği ise 2 metre şeklinde kazılıyor. Kazı çalışmalarının 250 bin dolara mal olması bekleniyor.

Yetkililer, Kerkük il sınırlarının açık olduğunu ve bu nedenle şehirde terör amaçlı girişlerin çok kolay olduğunu söylüyor. Aylar önce toplanan il yönetim ile emniyet güçleri, birlikte ortak bir karara vararak hendek kazılmasına karar verdi. Hendeklerin kazılmasına Arap İl Meclis üyelerinin karşı çıkması ise dikkat çekiyor.

Kerkük İl Meclis Şii Türkmen Üyesi Tahsin Kahya, kentte yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla böyle bir karar alındığını söyledi.

Bomba yüklü araçların Kerkük il sınırlarından sokulduğuna dikkat çeken Kahya, "Bu saldırılarla şehrin güvensizliğini bozuyorlar. Bunu durdurmak için böyle bir çareye baş vurduk. Amacımız Kerkük halkının güvenliğini artırmak. Bunun siyasi bir amacı yoktur." dedi.

Kerkük İl Meclisi Arap Üyesi Muhammed Halil El Cuburi ise hendeklerin terörü engellemeyeceğini iddia ederek bunun, Arap köylerini ayırmaya yönelik olduğunu iddia etti.
Daha önce açıklamalarda bulunan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, şehrin etrafında güvenlik gerekçesiyle açılan hendeklerin kazılmasına devam edileceğini söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası