Ege Postası
Geri

Epilepsi hastaları lazer tedavisiyle kısa sürede iyileşebilecek

Halk arasında sara olarak bilinen epilepsi ameliyatı için bulunan yeni yöntemle hastalar artık daha kısa sürede iyileşecek.Mayo Klinik Beyin Cerrahı Doktoru W. Richard Marsh’ın Amerikan Nöroloji Akademisi’ne sunduğu çalışmaya göre 'iğne...
Epilepsi hastaları lazer tedavisiyle kısa sürede iyileşebilecek
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Halk arasında sara olarak bilinen epilepsi ameliyatı için bulunan yeni yöntemle hastalar artık daha kısa sürede iyileşecek.

Mayo Klinik Beyin Cerrahı Doktoru W. Richard Marsh’ın Amerikan Nöroloji Akademisi’ne sunduğu çalışmaya göre 'iğne deliği lazer tedavisi' hastalar için önemli faydalar sağladı. Yeni tekniğin ümit verici olduğunu söyleyen doktor Richard Marsh, “Lazerli laparoskopik cerrahi yöntemi epilepsiyi tedavi yöntemini değiştirebilir.” dedi.

İlaç tedavisine cevap vermeyen hastalar için 50 yıldan uzun bir süredir açık beyin ameliyatı yöntemi uygulanıyor. Amaç, sara nöbetlerini tetikleyen serseri sinirlerin bulunduğu zarar görmüş dokulardaki küçük alanları ameliyatla almak. Geçici lobektomi olarak bilinen operasyon hastaların yüzde 80’ninde başarıyla uygulanıyor. Fakat iyileşme süreci hastanede kalınan günlerle birlikte 1 ila 3 aya kadar uzayabiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası