Ege Postası
Geri

ERT, geçici olarak yeniden açılıyor

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, devlet radyoları ve televizyonlarının kapatılmasına yurtiçi ve yurtdışından gelen yoğun tepkiler üzerine ERT’in geçici bir süreliğine daha faaliyetlerine devam etmesini önerdi. Yeni kamu radyo ve televizyonların...
ERT, geçici olarak yeniden açılıyor
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 21:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, devlet radyoları ve televizyonlarının kapatılmasına yurtiçi ve yurtdışından gelen yoğun tepkiler üzerine ERT’in geçici bir süreliğine daha faaliyetlerine devam etmesini önerdi. Yeni kamu radyo ve televizyonların kurulmasına ilişkin yasa tasarısını haftaya meclisten geçirmeyi planlayan Başbakan Samaras, bu önerisini pazartesi günü toplanacak olan hükümet ortakları zirvesine getirecek.

Yunanistan Devlet Radyo ve Televizyonu ERT'nin hafta başında ani bir kararla kapatılmasının ardından 2 bin 656 kişinin işsiz kalmasıyla birlikte başlatılan yoğun protestolara daha fazla direnemeyen Başbakan Samaras, bu akşam bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada acilen bütün partiler tarafından desteklenen isimlerden oluşacak geçici bir komisyon kurulmasını istedi. Samaras, bu komisyonun az sayıda çalışanı görevlendirerek kamu televizyonun haber programlarına yeniden başlamasını önerdi. ERT'ni geçici yayını, yeni radyo ve televizyonlar kurulana kadar devam edecek.

Hükümetin yeni kurulucak kamu radyo ve televizyonlarına ilişkin yasa tasarısının meclise gönderildiğini belirten Başbakan Samaras, yasa tasarısının gelecek hafta oylanabileceğini kaydetti.

ERT’in kapatılmasına hükümetin küçük ortakları PASOK ve Demokratik Sol Parti’nin çok sert tepki göstermesi üzerine erken seçim senaryolarını ima eden Samaras, koalisyon hükümeti ortağı parti liderlerine mesaj göndererek ekonominin olumlu bir sürece girdiğini hatırlattı. Samaras, halkın maceraya sürüklenmemesi için hükümeti destekleyen liderlerden sorumluluk beklediğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası