Ege Postası
Geri

Çin'deki Türk öğrencilerden Sichuan depremine yardım kermesi

Çin’in başkenti Pekin’de yaşayan Türk öğrenciler, geçen hafta cumartesi günü meydana gelen 7.0 büyüklüğünde depremle sarsılan Sichuan eyaleti için harekete geçti. Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür...
Çin'deki Türk öğrencilerden Sichuan depremine yardım kermesi
Haberler / Dünya
27 Nisan 2013 Cumartesi 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’in başkenti Pekin’de yaşayan Türk öğrenciler, geçen hafta cumartesi günü meydana gelen 7.0 büyüklüğünde depremle sarsılan Sichuan eyaleti için harekete geçti. Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Kültür Festivali'nde Türk öğrenciler depremzedeler yararına kermes düzenledi.

30’dan fazla Türk öğrencinin katılımı ile hazırlanan stantta Türk döneri, tatlı, börek, çiğ köfte, zeytin yağı, lokum, Türk çayı ve kahvesi festivale katılan ziyaretçilere satıldı. Türk standında en çok rağbeti Türk döneri görürken, gün sonunda 6 bin 200 yuan (bin dolar) miktarında yardım toplandı. Kermese katılan Çinli öğrenciler, Türk öğrencilerin deprem bölgesi için yardım toplamalarından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Organizasyon komitesi, festivalin en çok ziyaret edilen ve ilgi gösterilen standının Türkiye’ye ait olduğunu açıklarken, Türk öğrencilere gösterdikleri duyarlılıktan ötürü ayrıca teşekkür edildi.

FESTİVALDEKİ ÇEKİLİŞTE THY’DEN BEDAVA UÇAK BİLETİ

Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl 10. düzenlenen festivale 50 ülkeden bine yakın öğrenci katıldı. Festivale katılan ülkeler, geleneksel dans gösterisi ve kendi kültürlerine özgü en lezzetli yemeklerini sundu.

Festivalde THY’nin verdiği bedava Türkiye`ye gidiş-dönüş bileti büyük ilgi gördü. Bedava bilet kazanmak isteyen Çinli ve yabancı öğrenciler, çekilişe katılmak için Türk dönerinin satıldığı stantta uzun kuyruklar oluşturdu. Her döner alan kişiye çekiliş numarası verildi ve etkinliğin sonunda çekiliş gerçekleştirildi.

Türk öğrencilerin yapmış olduğu yöresel halk oyunları izleyicileri coştururken, Türk şark köşesi ve Osmanlı kıyafetleri büyük ilgi odağı olmayı başardı.

“BU GURUR HEPİMİZİN”

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna konuşan Pekin Türk Öğrenci Birliği Başkanı Engin Uludağ, amaçlarının Türk kültürünü tanıtmak olduğunu ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Stantta Türk döneri ve Türkiye'ye özgü hediyelik eşyaların tanıtımını yaptıklarını belirten Uludağ, gerçekleştirilen satışların gelirini, Sichuan'da meydana gelen deprem nedeniyle afet bölgesine göndereceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl da Van’da yaşanan deprem sonrası Pekin’de yardım kermesi düzenlediklerini hatırlatan Uludağ, elde edilen 11 bin yuan (yaklaşık 3 bin TL) geliri de büyükelçilik vasıtasıyla afet bölgesine gönderdiklerini ifade etti.

Türk standının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getiren Uludağ, böyle bir yardım organizasyonunda yer almaktan dolayı çok duygulandığını ve yaşadıkları bu gururun tüm ekibe ait olduğunu kaydederek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası