Ege Postası
Geri

Çin medyası Mısır’daki katliamı böyle gördü

Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki Muhammed Mursi destekçilerine yaptığı kanlı müdahale Çin basınında da geniş yer buldu.Çin’in resmi haber ajansı Xinhua ve devlet televizyonu CCTV, muhabirleri aracılığıyla olayları Çin’e...
Çin medyası Mısır’daki katliamı böyle gördü
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2013 Çarşamba 19:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki Muhammed Mursi destekçilerine yaptığı kanlı müdahale Çin basınında da geniş yer buldu.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua ve devlet televizyonu CCTV, muhabirleri aracılığıyla olayları Çin’e aktardı.
Haberlerde Çin tarafına ait yorum yapılmazken, yabancı uzmanların Mısır’ın bir iç savaşa sürüklendiği yorumlarına değinildi. Çin medyasındaki haberlerde ayrıca, Mısır’da 1 ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiği, Mısır Sağlık Bakanlığı’nın ölü sayısını 95, yaralı sayısını 874 olarak açıkladı yer aldı. İran’ın Mısır’da halkın öldürülmesini şiddetle kınadığı, durumdan derin endişe duyduğu ve bir an önce diyaloğun başlatılmasını istediği belirtildi. İngiliz Sky News televizyonu kameramanının Kahire’deki müdahale sırasında vurularak öldürüldüğü, Müslüman Kardeşler liderlerinin ailelerinden üç kişinin çatışmalarda öldürüldüğü gibi haberler de yer aldı.

Devletin kontrolündeki Çin medyasında çıkan haberlerde ayrıca, Müslüman Kardeşler’in bildirdiği ve olaylarda 2 bin 200 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamasından ziyade Mısır'daki geçici hükümetinin resmi açıklamalarına yer verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı da bugünkü kanlı müdahaleyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

ÇİN MISIR’DAKİ DARBEYİ BÖYLE GÖRMÜŞTÜ

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Mısır’daki askeri darbenin hemen ardından yaptığı açıklamada, ‘’Mısır halkının seçimine saygı gösteriyoruz. Mısır'da tüm tarafların şiddet eylemlerinden kaçınmasını, anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmelerini, böylece toplumsal istikrara kavuşmalarını istiyoruz.’’ açıklaması yapmıştı.

Mısır’da yaşanan karışıklığı yakından takip ettiklerini belirten Sözcü Hua, Çin ve Mısır’ın geleneksel dostluğunun sağlam bir zemine sahip olduğunu, ‘’dolayısıyla durum hangi yönde gelişirse gelişsin, bu dostluk değişmeyecektir’’ ifadelerini kullanmıştı.

Pekin yönetimi, Mısır’daki Mübarek rejiminin devrilmesi sırasında Hüsnü Mübarek’e desteğiyle biliniyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası