Ege Postası
Geri

Çin’den İsrail ve Filistin’e: Barış görüşmelerine dönün!

Pekin yönetimi, Filistin ve İsrail’den barış görüşmelerine dönmesini istedi.Çin Başbakanı Li Keqiang, bugün ülkesini ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinde, İsrail ve Filistin'in uygun şartlar oluşturarak,...
Çin’den İsrail ve Filistin’e: Barış görüşmelerine dönün!
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2013 Çarşamba 19:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pekin yönetimi, Filistin ve İsrail’den barış görüşmelerine dönmesini istedi.

Çin Başbakanı Li Keqiang, bugün ülkesini ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinde, İsrail ve Filistin'in uygun şartlar oluşturarak, barış görüşmelerine dönmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Li, Filistin ve İsrail'den somut önlemlerle engelleri aşarak, barış görüşmelerine dönülmesi ve öze ilişkin gelişmeler kaydedilmesi için elverişli ortam oluşturmalarını istediklerini belirterek, Filistin sorununun Ortadoğu bölgesinin barış ve istikrarını etkileyen temel sorun olduğunu ve bunun tek etkili çözüm yolunun da diyalog ve diplomasi olduğunu vurguladı.

Li bu ifadeleri, geçen gün Netanyahu ile eş zamanlı olarak Çin’i ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde de dile getirmişti.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Li, "Filistin ve İsrail'in ortak dostu" Çin'in, öteden beri objektif ve adil tutum izleyerek Ortadoğu barış sürecini hızlandırmak için ilgili taraflarla ortak çaba harcamaya hazır olduğunu ifade etti. Netanyahu ise, Çin'in Ortadoğu barış sürecinde oynadığı yapıcı rolü takdir ettiklerini söyledi.

İsrail ile olan ilişkiler konusunda da Li, ikili ticaret ve yatırımı genişletme, ticaret düzeyini ve katma değerini yükseltme, bilim ve teknolojide işbirliğini derinleştirme, tarım ve müteahhitlik işbirliğini sıkılaştırma önerilerinde de bulundu. Netanyahu ise, Çin ile bilim ve teknolojide yenilik, su tasarrufu, tarım, hayvancılık, yenilenebilir enerji alanlarındaki işbirliğini hızlandırmak istediklerini ifade etti.

Görüşmenin ardından Li ve Netanyahu, bilim ve teknoloji, Çin dili eğitimi, tarım araştırmaları, havacılık ve finansal işbirliği alanlarından beş işbirliği anlaşması imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası