Ege Postası
Geri

Çıray: Asgari ücretli ölsün mü '

(CHP İzmir Mv. ve PM Üyesi Aytun Çıray Basın Bürosu / 27.10.2013) İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; Bayram öncesi yapılan düzenleme ile özel sağlık kuruluşlarına tedavi olan yurttaşlarımızın muayene ve tedavilerinden alınan % 90’lık katkı payı % 110 arttırılarak % 200’e yükseltildiğini vurgulayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından cevaplandırılmasını istemi ile bir soru önergesi verdi.
Çıray: Asgari ücretli ölsün mü '
Haberler / Yerel Politika
27 Ekim 2013 Pazar 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aytun Çıray verdiği soru önergesinde, AKP’li siyasilerin “Vatandaşlarımıza özel sağlık kuruluşları bedava, isteyen istediği hastaneye gidebilir,” sözleri doğru mu, gerçek dışı mı, gerçek dışı ise yurttaşlarımız özel sağlık kuruluşlarına kaç yıldır katkı payı ödüyorla? Diye sordu.

İzmir Mv. Dr. Aytun Çıray; 2008 yılından bu yana özel sağlık kuruluşları aracılığı ile vatandaşlarımızdan toplam kaç lira katkı payı alındığını, sadece özel sağlık kuruluşlarından değil, devletin sağlık kuruluşlarından da katkı payı alınıp alınmadığını, alınıyorsa devlet sağlık kurumlarından, vatandaşlarımızın cebinden, muayene ve tedavi aşamalarında toplam kaç lira katkı payı adı altında para alındığını sordu.

“Katkı payı ödeyemeyen, asgari ücretli ölsün mü'

Çıray, soru önergesinin devamında, Katkı payları dışında asgari ücretli vatandaşlarımızdan 2005-2012 arasında yıllar bazında toplam kaç para hastalık primi alınmıştır ve SGK üyesi olan vatandaşlarımızdan 2011-2012’de yıllara göre kaçar lira toplandığını soran Çıray, Bakan Çelik’e Katkı payı ödeyemeyen, asgari ücretli ölsün m? Dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası