Ege Postası
Geri

Çıray: Başbakan korkuyor!

Meclis oturumunda hükümetin Suriye konusunda izlediği dış politikayı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan korkuyor. Bunu sadece TÜSİAD başkanı sezmiş olsa sorun yok ama bütün dünya başbakanın korktuğunu sezmeye başladı” dedi.
Çıray: Başbakan korkuyor!
Haberler / Politika
12 Ekim 2012 Cuma 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Irak'ın Kuzeyi’ne sınır ötesi tezkere görüşmeleri oturumunda söz alan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sert sözlerle Başbakan Erdoğan ve AK Parti Hükümeti’ne yüklendi.

 Suriye’nin Akçakale’yi bombalamasından önce uluslararası arenada Türkiye’nin çok sayıda sorun ile karşılaştığını ama bu sorunlara gereken cevabın verilemediğini belirten Çıray, “Suriye'nin Türk savaş jeti ben düşürdüm diye söylemine sessiz kalan Başbakan geçen hafta alel acele savaş tezkeresini getirdi. Sonrasında Başbakan blöf yamıyoruz demek zorunda kaldı. Çünkü inandırıcılığını yitirdi. Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde sessiz kalan süt dökmüş kedi gibiydiniz. Mavi Marmara'da 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. İsrail'e af diletemediniz. Biz Türkiye Cumhuriyet olarak hükümetinin bu hallere düşmesinden memnun olmayız. Keşke söylenene caydırıcı olsaydı o zaman tezkereye gerek kalmazdı. Bu yüzden tezkere, acil durumlar için çıkarılır sözü doğru değildir. Zaten anayasa bu konuda Cumhurbaşkanı'na yetki vermiştir. Başbakan korkuyor. Bunu sadece TÜSİAD başkanı sezmiş olsa sorun yok ama bütün dünya başbakanın korktuğunu sezmeye başladı” dedi.

“EN BÜYÜK ESERİNİZ AĞAOĞLU İNŞAATTIR”

CHP sadece milli davalarda yer aldığını söyleyen Çıray “Bir önceki tezkereye evet diyen herkese sesleniyorum. CHP, Esad'ın yanında yer almadı yer almaz. Ama hukuk tanımaz Başbakan Erdoğan'ın savaş tavrının yanında da yer almaz. CHP sadece milli davalarda yer alır. Suriye meselesi Türkiye'nin milli davası değildir. Türkiye'yi enerjide Rusya'ya tam göbeğinden bağladılar. Türkiye'ye 10 yıldır enerji yatırımı yapmadınız. En büyük eseriniz Ağaoğlu İnşaattır. Siz savaşmak için milli dava mı arıyorsunu? İlk hedefiniz Kıbrıs olsun o zaman. Çünkü orada bizim de hakkımız olan gazı paylaşıyorlar” diye konuştu.

“SUÇLARINA ORTAK ARIYOR”

Terör örgütü tarafından artan eylemlerin sebebinin Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu olduğunu belirten Çıray, “Milletimiz her şehidin arkasından AKP'nin provokasyonuna sürükleniyorlar. Bu gelinen notada çare, duran kanı akıtan, terör örgütünü siyasallaştıran AKP iktidarının gitmesidir. Geçtiğimiz hafta AKP kongresindeki şovunda bu defa ucu Atatürk'e uzanan iddialardır. Bu başbakanın amacı, suçlarına ortak aramaktır. Ama CHP'yi buna ortak edemeyecek. Çok kanlı ve acılarla dolu bir dönemden geçtik. AKP yine uygulayamayacağı bir tezkereyi oylayacağız. Yüce meclisin verdiği bu yetkiyi en gerekli durumlarda bile kullanamadı. PKK'nın lojistik merkezi Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgedir. Bu yetkiyi kullanılması için en uygun dönem ilkbahardı. Geçen ilkbahar neden sınır ötesi hareket yapmadını? Üç maymunları oynama zamanı geçti. PKK'nın azmasını sorunları sayın başbakan ve dışişleri bakanıdır. Karanlık tabloda onların mührü var” dedi.

“ŞEHİT KANINDA BOĞULURSUNUZ”

Türkiye’nin nefret eden acz içinde bir başbakan ve nankör bir dış işleri bakanı tarafından yönetildiğini söyleyen Çıray sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Irak Politikası PKK ile gizli gizli buluşup anayasayı ihlal ederken sonuçlarının hiç düşünmedin m? Sorumluluğunuz yok vicdanınız da mı yo? Türkiye, ulus ve devletten nefret eden acz içinde bir başbakan ve nankör bir dış işleri tarafından yönetilmektedir. Türkiye, tarihinde ilk kez bir Dışişleri Bakanı Davutoğlu ağzından Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden kurulacağını öğrendi. Bakanın hayalinde tahta kendisi mi oturuyor yoksa başbakan m? Bu yetki size mi verilecek. Yürüyün Irak'ın kuzeyine. Gireceksiniz girin. Ama gir emrini başkasından bekliyorsanız şehit kanında boğulursunuz. Irak'ın kuzeyi ile ilgili konuda Irak merkezi hükümeti ile ilişki kurmak zorundasınız. Irak'ın seçimlerinde taraf oldunuz. Irak hükümetinin suçlu kabul ettiği birisinin hamisi oldunuz. Suriye'nin kuzeyindeki yeni konjektrü dikkate alırsak, bu tezkereyi çok olumsuz şartlarda çıkartıyoruz. Türkiye'yi de riske ediyoruz. Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışmaması gerekiyor. Başbakan başka bir şey söylüyor Dış İşleri Bakanı başka. Buna hayal politikası derler. Siyaset, bu kadar çok yüzlülüğü kaldırmaz. Bu tezkereyi sakın öncekiler gibi battal hale getirmeyin. Terörü önleyici stratejiler izleyin. ABD ile kararlı müzakereler yürütün. Irak merkezi yönetimi ile muhatap olun.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası