Ege Postası
Geri

Çıray:“ KCK’yı MİT yapılandırdı”

Bayındır Zeytinliova’dada Şehit Jandarma Astsubay Erdal Canbulat’ın 1. Ölüm yıl dönümünde vatandaşlara seslenen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray sürece yönelik şok iddialarda bulundu. İktidarı eleştiri yapmuruna tutan Çıray KCK’yı Mit’in yapılandırdığını iddia etti; Mit müştaşarnını bu çarpıcı gerçek ortaya çıkmasın diye iktidar tarafından kurtardığını öne sürdü.
Çıray:“ KCK’yı MİT yapılandırdı”
Haberler / Yerel Politika
24 Eylül 2012 Pazartesi 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-Her sabah bir başka korkunç gerçeğe daha uyanıyoruz diyen Çıray ülkenin iktiadar eliyle uçuruma götürüldüğünü ifade etti. Oslo görüşmelerini anayasal düzene yönelik bir darbe girişimi olarak nitelendiren CHP İzmir Milletvekili “  İktidarın Oslo’daki acemiliğini  onlarca askerimiz canıyla kanıyla ödemiştir. Bir hükümet düşünün ki; ayrılıkçı terör örgütü ile  Anayasamızı bozma, değiştirme veya ortadan kaldırmayı  tartışmış olsun. Gayrı meşru zeminlerde, bir terör örgütü ile Anayasa değişikliklerinin görüşülmesi bir darbe teşebbüsüdür. Keser dönecek  sap dönecek ve bir gün Başbakan’dan bunun hesabı hukuk önünde sorulacaktır. Benim merak ettiğim İzmir’e yerleşmesiyle pekde gurur duymadığım “Darbesavar Hilmi Özkök”ün bu darbe girişimi karşısında soğan doğrayıp doğramayacağı!” diye konuştu.

Oslo görüşmelerinde terör örgütü ile iktidarın yüzde 95 oranında anlaştığını ifade eden Çıray; Arınç’a Mit bütçesi görüşülürken üzerinde anlaşılamayan yüzde 5’lik dilimi sorduğunu ancak kendisinin “Aytun Çıray”a cevap vermeyeceğim” demekle yetindiğini söyledi.

KCK konusunda ise  şok iddialarda bulunan Aytun Çıray PKK’nın devlet yapılanmasının MİT eliyle kurdurulduğunu iddia etti.  Çıray “  Oslo süreci korkunç gerçekleri de ortaya çıkarmıştır. Savcıyı Hakan Fidan hakkında yakalama emri çıkarmaya yönelten dökümanlar KCK’nın  MİT tarafından bizzat yapılandırıldığına dayanak oluşturacak şekildedir.  Kısaca davaya ve soruşturmaya konu olan dokümanlar doğruysa KCK doğrudan doğruya MİT’in eseridir. Bu görüşmeler kaç şehidimizin hayatına mal olduğu bilinmeyen çok açık ve çok ağır bir suçtur. Olabilecek en ağır cürümlerden birisidir. Öyle olmasaydı Erdoğan ve AKP’liler ‘suçluluk telaşı içinde’ MİT müsteşarını değil asıl kendilerini kurtarma yasası çıkarırlar mıyd? Savcı Sarıkaya’nın soruşturmadan alınır mıyd? “ şeklinde konuştu.

 CHP’nin AKP’nin örgütle gizli kapılar ardınya yapılan kanlı pazarlıklarının gün yüzüne çıkartarak iktidarın maskesini düşürdüğünü anlatan Çıray “ Olayın Başbakan’ın söylediği  gibi birkaç iddia ve bir kağıt parçasından ibaret olmadığını ifade etti. Orada verilen her söz Türkiye’yi bağlar diyen CHP İzmir Milletvekili “ Müzakereler hakem ülke ve örgüt tarafından da kayıt altına lınmıştır Bu mutabakattaki taahhütlerin resmen Erdoğan Başbakanlığındaki AKP hükümetinin taahhüdü ve sorumluluğu olduğu anlamına gelmektedir. Bunları bir müzakere stratejisi ve taktiği olarak göstermek ve bağlayıcılık taşımadığını ileri sürmek  en hafif deyimiyle safdillik olur. Çünkü hakem devletin ve PKK’nın bunu hiç de böyle görmeyecekleri açıktır” diye konuştu..

 ZAMLAR ;SURİYELİ SÖZDE DİRENİŞÇİLER İÇİN

Türk dış pollitikasının tarihinde ilk kez iki yüzlü ve entrikalarla yönetilir hale geldiğini kaydeden Çıray son zamlarında iktidarın Suriye politikasından kaynaklandığını belirtti. Çıray “  Hatay’ı ajanların teröristlerin cirtit attığı bir yer haline getiren hükümet;  başka memleketlerin teröristlerinin parasını da milletin cebinden almaya kalkıyor. Türkiye’nin temmuz ayı savunma  harcamaları ilk 6 aydan daha fazladır.  Bütçedeki açığın asıl nedeni de budur. Yani AKP’nin  Suriye kahramanlığının bedelini tüm Türk milleti ödemektedir.  Rızkımızdan kesilip  başka ülkelerin teröristlerine verilen Hakkınızı helal edecek  misiniz” diye sordu.

“Erdoğan’ın hesabı varsa milletin de vicdanı var” diyen  Çıray yapılanları milletin affetmeyeceğini öne sürdü. Çıray “ Bağımsızlığımızdan vazgeçen, haçlı savaşlarının mücahitliğine soyunan..4,4,4 yasası ile laik rejimi fiilen sonlandıran..Hukukun üstünlüğünü Silivri’ye hapseden bu iktidar…Aslında Cumhuriyetimizi sonlandırmıştır. Artık Anayasal olarak AKP iktidarının meşruiyeti tartışmalıdır. AKP’li milletvekillerinin vatanlarının kaderlerine el koymalarının zamanı gelmiştir. Aksi halde şehitlerimizin lanetini ve gazilerimizin gözyaşları onları sonsuza kadar boğacaktır” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası