Ege Postası
Geri

CHP yüzde 43.5 AK Parti yüzde 40

Pollmark'ın yaptığı araştırma sonuçlarına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP ilk sıradaki yerini korurken, AK Parti farkı kapattı
CHP yüzde 43.5 AK Parti yüzde 40
Haberler / Yerel Politika
24 Eylül 2012 Pazartesi 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre AK Parti Genel Merkezi, 2013'ün Ekim ayında gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi 81 ilde geniş kapsamlı bir anket çalışması yaptırdı. Pollmark Araştırma Şirketi'nin İzmir'de 3 bin 500 denek üzerinde yaptığı araştırmada, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz'" diye soruldu. CHP'ye yüzde 43.5, AK Parti'ye ise yüzde 40 çıktı. Bu sonuç AK Parti kurmaylarının yüzünü güldürdü. Önceki gün İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın parti teşkilatına, "Durumumuz gayet iyi. Eksiklerimizi giderdikten sonra öne geçeceğiz. Daha çok çalışmalıyız" dediği öğrenildi.

AK Parti için her ay araştırma yapan ve son genel seçimlerde AK Parti'nin ülke genelindeki oyuna yakın tahminde bulunan Pollmark Araştırma Şirketi'nin İzmir'de yaptığı anketin sonucuna Yeni Asır ulaştı.

BİRİNCİ DEĞİŞTİ

İzmir'in 30 ilçesinde 3 bin 500 kişiye, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz'" diye soruldu. "Büyükşehir'de CHP'ye oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 43.5, "Büyükşehir'de AK Parti'ye oy veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 40 olarak çıktı.

2009 yerel seçimlerinde CHP, 30 ilçenin 28'inde iktidar olmuştu. Anket sonucuna göre AK Parti Bayraklı, Gaziemir, Buca, Karabağlar, Menemen, Tire, Menderes, Bergama, Torbalı, Ödemiş, Kemalpaşa, Aliağa ve Kiraz'da CHP'nin önüne geçti. AK Parti'nin iktidarda olduğu Bayındır'da ise CHP birinci çıktı.

Konak, Karşıyaka, Dikili, Çiğli, Balçova, Selçuk, Foça, Kınık, Beydağ, Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Çeşme, Bornova, Karaburun ve Narlıdere'de ise CHP iktidarını korudu. 12 Haziran Genel Seçimleri'nde İzmir'de CHP yüzde 43.8, AK Parti ise yüzde 36.8, 2009 yerel seçimlerinde ise CHP yüzde 55.2, AK Parti ise 30.7 oy almıştı.

Anket sonucu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere teşkilatta memnuniyetle karşılandı. Geçtiğimiz günlerde İzmir'e gelen Bakan Yıldırım'ın partililere, "Önümüzde daha zaman var. Daha çok çalışıp öne geçebiliriz. Eksiklerimizi hep birlikte gidereceğiz" dediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası