Ege Postası
Geri

Yerel seçim sonuçları genel seçimi etkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "Gelecek yılki yerel seçimler, 2014'teki cumhurbaşkanlığı ve 2015'teki genel seçimlerin altyapısı niteliğinde" diye konuştu
Yerel seçim sonuçları genel seçimi etkiler
Haberler / Yerel Politika
23 Eylül 2012 Pazar 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde alınacak sonucun 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimlerinin kaderini belirleyecek kadar önemli olduğunu söyledi. Yerel seçimin bu iki seçimin provası ve altyapısını oluşturma özelikleri taşıdığına işaret eden Tanrıverdi, "Gömleğin alttan bir düğmesini yanlış iliklerseniz, iki yakanız bir araya gelmez. 2013 yerel seçimlerinde düğmeleri sağlıklı şekilde ilikleyelim ki Türkiye'nin geleceğini teminat altına alalım" diye konuştu.

'LAYIK OLALIM'

1 Ekim'de TBMM açıldıktan sonra yerel seçimi 5 ay öne çeken düzenlemeyi Meclis gündemine getireceklerini kaydeden Tanrıverdi " Türkiye çok kritik bir sürece giriyor. 2014 yılında ilk kez millet kendi iradesiyle Cumhurbaşkanını seçecek. Yerel seçim hem Cumhurbaşkanlığı hem de 2015'teki genel seçimlerin altyapısını oluşturacak. 2013 seçimleri çok önemli ve stratejik bir seçimdir. İnsan giyinirken alttan gömleğinin bir düğmesini yanlış iliklerse yukarıda iki yakası bir araya gelmez. Biz 2013'te gömleğin düğmelerini sağlam bir şekilde ilikleyelim ki, Türkiye'nin geleceğini teminat altına alalım" dedi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Anfa Kültür Merkezi'nde düzenlenen 7'nci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nda parti teşkilatlarına yerel seçim çalışmaları konusunda bilgi veren Tanrıverdi, Türkiye'deki belediyelerin yüzde 57'sinin AK Partili olduğunu, bu oranı 2013 seçimlerinde daha da yükselteceklerini söyledi. "Belediyecilik bizim işimiz" diyen Tanrıverdi, teşkilatlara, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, aynı yastığa iki gün üst üste başına koymadan gece gündüz çalışıyor. Böyle bir dünya liderine mahcup olmamak için, yerel seçimde oy oranımızı ve belediye sayımızı artırmak üzere gece gündüz çalışacağız. Önümüzde 1 yıl var. Herkes vakit kaybetmeden seçim çalışmalarına başlasın, araziye çıksın" talimatı verdi.

İhmal edilmiş, unutulmuş ve ötelenmiş sorunları bir bir çözdüklerini ve çözmeye de devam ettiklerini dile getiren Tanrıverdi, "10 yılda, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Yani 10 yılda 100 yıllık iş yaptık. Türkiye'nin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayrı görmedik. AK Parti olarak milletimizin karşısına terör siyaseti, baskı ve korku siyaseti ile değil eser siyasetiyle, hizmet siyasetiyle çıktık. Işıkları yaktık, 7 bölgeyi de aydınlattık" dedi.

'TERÖR BİTECEK'

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinin, son terörist etkisiz hale gelene kadar süreceğini belirten Tanrıverdi, "Askerimize, polisimize hain pusular kurup kurşun sıkanlar, masum sivilleri öldürenler, hak ettikleri cezayı bulacaklar. 1 Ekim'de TBMM açıldıktan sonra da teröre bulaşan, teröre yataklık yapan milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında da milletimizin sesine kulak vereceğiz, TBMM'de gereken neyse yapacağız. Milletimiz bundan emin olsun" dedi.

Birlik ve beraberliğimizi, toplumsal bütünlüğümüzü korumanın önemine değinen Tanrıverdi, "Birbirimize şüpheyle değil, sevgiyle, güvenle, kardeşlikle baktığımızda, dilimizdeki sevgi sözcüklerini kalbimize yerleştirdiğimizde, terörizm zemin bulamayacaktır. Bu bayrağın altında, ay yıldızlı, rengini şehitlerimizin kanından almış bayrağımızın altında herkese, her kesime yer var. Yeter ki vatanına kastetmesin, milletine ihanet etmesin" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası