Ege Postası
Geri

Çıray: Suriye’de tampon devlet oluşturacak!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, AK Parti'de bulunan Sosyal Demokrat, eski Doğru Yol Partili, eski Cumhuriyet Halk Partili ve eski Milliyetçi Hareket Partililere seslen
Çıray: Suriye’de tampon devlet oluşturacak!
Haberler / Politika
22 Mart 2013 Cuma 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - TBMM Genel Kurulunda 21 Martta yaptığı konuşmasına  AK Parti'de bulunan Sosyal Demokrat, eski Doğru Yol Partili, eski Cumhuriyet Halk Partili ve eski Milliyetçi Hareket Partililere seslenerek başlayan Çıray çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çıray'ın yaptığı konuşma şu şekilde;
Değerli Milletvekilleri, Bugün, önce eş başbakan konuştu, sonra da Başbakan konuştu diyerek sözlerine başlayan Çıray şöyle devam etti.

Değerli arkadaşlar, bundan bir süre önce yapılan cenaze töreninde “3 teröristin yapılan cenaze töreninde” yine bugün olduğu gibi meydanlarda bayrak yoktu, güvenlik kuvveti yoktu, yine egemenlik devri vardı. Şimdi, bugün bu heyecanla yaptığımız konuşmaların dışında önemli bir tespitte bulunmak istiyorum: Bugün itibarıyla sözler bir yana, sembollere baktığımızda, eğer bir ülkenin egemenliğini güvenlik güçleri temsil ediyorsa bugün Diyarbakır'da güvenlik güçleri yoktu. Eğer bir ülkede o ülkenin istiklalini ve hürriyetini sembolize eden, bağımsızlığını sembolize eden bayraksa, bugün Diyarbakır'da Türk Bayrağı yoktu. Bu haliyle, bugün orada defakto alarak bir federatif Kürt devleti kurulmuştur; hiç kimse kendisini aldatmasın. Devlet de buna göz yummuştur.

Terör Örgütü silahları bırakmayacak, Suriye’de tampon devlet oluşturacak…

Değerli arkadaşlar, bu, "savaşsız toprak kaybı ve işgal" demektir. Tarihe not düşmek için söylüyorum. Bir gün gelecek, bütün bu süreçler bittiğinde hep birlikte bu kayıtsız kaldığınız süreçler için hesap vereceksiniz, hesap soracağız. Bu dönem için devrisabık yaratılacaktır, kurtuluşunuz yok. Ayrıca ortada çözüm mözüm filan da veya geri adım atma diye bir şey de yok. Herhalde bebek katilinin sözlerini dikkatle okumamışsınız. Bebek katili "Silahlarıbırakın." filan demiyor, "Silahlı olanlar yurt dışına çıksın." diyor. Ben size olacağı söyleyeyim. Silahlı olanlar Suriye'ye gidecek, orada yeni bir tampon devlet oluşturulacak ve arkasından oluşturulacak büyük devletle bunların hepsi bir araya getirilecek. Misak-ı Milli’den kastı budur.

Apo: “Bu bir son değil, daha farklı bir alanda mücadeleyi yeniden başlatmaktır..”

İkinci şey, ne diyor Ap? "Bu bir son değil, mücadeleyi bitirmek değil, daha farklıbir alanda mücadeleyi yeniden başlatmaktır." diyor ve daha da önemlisi arkadaşlar, İslami demokratik siyasetten söz ediyor. Şimdi, buradan öyle anlaşılıyor ki, Sayın Başbakan kafasındaki siyasi İslamist totaliter rejimi getirebilmek için PKK’yı kullanıyor, PKK’ da federatif bir devlet elde etmek için millî görüşçüleri kullanıyor. Buradan hayırlı iş çıkmaz, buradan sonuç çıkmaz, buradan bu memlekete birlik, beraberlik, kardeşlik filan çıkmaz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası