Ege Postası
Geri

Çıray'dan EXPO kaygısı!

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray “Hükümetin saldırgan dış politikaları EXPO’ya da zarar veriyor” dedi
Çıray'dan EXPO kaygısı!
Haberler / Yerel Politika
20 Ekim 2013 Pazar 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray EXPO konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Çıray, EXPO için karar anı yaklaştıkça çok daha dikkatli ve gerçekçi bir siyaset uygulanması gerektiğini söyledi. CHP milletvekili Çıray, Başbakan’ı EXPO için yeterli gayret göstermemekle suçladı. “Nitekim aldığım duyumlara göre EXPO ile ilgili lobi faaliyetleri için gerekli parasal kaynak oluşturmak adına İzmirli iş adamlarına başvuruluyormuş. Bizim işadamlarımızın hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı aşikar ama bu yetmez.” Diyen Çıray, “gelmiş geçmiş Başbakanlar içinde örtülü ödeneği 694 milyon 229 bin lira ile en çok kullanan Sayın Başbakan EXPO için neden para vermiyo? İş eğer İzmirlilerden toplanacak kaynaklara kaldı ise yandı gülüm keten helva,” dedi.

AKP hükümetinin EXPO’yu partiler üstü konumundan, yerel seçimlerde kullanılacak bir propaganda aracına dönüştürme gayretlerinin kötü sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını, AKP yöneticilerinin konuyu bir yandan bürokrasiye teslim ederken, diğer yandan İzmirlilerin iradesini hiçe saydığını öne süren Dr. Çıray, şimdiden İngiltere ve Arap Ligi’ni karşımıza aldığımızı söyleyerek hükümeti eleştirdi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Yunan ticaret odalarını devreye sokarak gösterdiği gayretlerin tek başına yetersiz kalabileceğini iddia etti ve “Hükümetin saldırgan dış politikaları EXPO’ya da zarar veriyor” dedi ve sordu “müttefikimiz İngiltere neden Dubai’yi destekliyor.”

“EXPO’yu kazanırsak İzmir’i daha kısa sürede sağlık turizminin başkenti yaparız”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Çıray, herkesin aklını başına alması gerektiğini ve atandığından bu yana turizm ve kültür şehri İzmir’i ziyaret etmeyen Kültür ve Turizm Bakanı’nın tekrar dikkatini çekti. “Sayın Bakan neden İzmir’e gelmiyo? Ortada pay alacağı bir siyasi ganimet görmüyor mu'” diye sordu ve EXPO’da bir aksilik olursa bu ihmallerin siyasi hesabını soracaklarını söyledi.

EXPO’nun Sağlık temasının kent için bir şans olduğunu tekrarlayan Dr. Çıray, “EXPO’yu alırsak İzmir’in Sağlık turizminin başkenti olması çok kolaylaşır. Ne olursa olsun İzmir’i sağlık turizminin başkenti yapmak CHP’ye nasip olacaktır. Bu yolla İzmir’e yılda 6-8 milyar dolar kazandıracağız. İhtiyaç olan vizyon, bilgi ve cesaret bizde vardır,” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası