Ege Postası
Geri

Türkiye Güzelbahçeli kadınları konuşacak

Demokratik paket sonrası ciddi eleştiriler alan hükümete bir tepki de Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan'dan geldi. Toplumdan alacaklı olan kesimlerin 'sözde özgürlüklerle' kandırıldığını dile getiren Gürkan, ülkede AKP iktidarı ile birlikte içi boşaltılan demokrasinin Andımızın kaldırılması, Kürtçe eğitimin özel okullarda serbest bırakılması, Romanlara enstitü, Alevilere bir üniversite adı ile geri getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönmüş Türkiye'de aydın kesimin bunun gibi ucuz siyaset argümanlarına karnının tok olduğunu belirten Gürkan “Avrupa ülkelerinde demokrasi gazetecilerin serbestçe sallanan kalemleri ile ölçülür. Bizim ülkemizde her an bir gazeteci yazdıklarından ötürü suçlu ilan edilebiliyor. Yargının bağımsızlığının sorgulandığı bir ülkede demokrasiden söz edebilmek imkansız. Son demokrasi paketinde bunu bir kez daha gördük” dedi. Türkiye'nin iç sorunlarına hükümetin sürekli değiştirdiği gündem nedeniyle odaklanılamadığını belirten Gürkan “Referandum ile yargının bağımsızlığını tam olarak siyasi iradeye devreden iktidar bugün demokrasi paketi diye bir şey icat etti. Güya yıllardır demokrasi talep eden kesimlerine özgürlükler sağlanacakmış. Gezi Parkı eylemlerinde yaşananları gördük. Polis devleti olmaya aday bir ülkede demokratlıktan söz ederseniz kendinize güldürürsünüz. Bugün biz de tam bunu yapıyoruz. 80 darbesi sonrası Evren'in askerleri, polisleri üniversitelere girmeye başladı. O referandum bunu kaldırdı mı, hayır. YÖK ile üniversiteler kontrol altına alınmaya çalışıldı. O referandum bunu kaldırdı mı, hayır. Yüzde 10 seçim barajı ile halkın gücünün önüne set koyulmaya çalışıldı. O referandum bunu kaldırdı mı, hayır. Peki ne yaptınız siz kardeşim'” diye konuştu.
Türkiye Güzelbahçeli kadınları konuşacak
Haberler / Yerel Politika
19 Ekim 2013 Cumartesi 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Demokrasi paketinden, 2. sınıf vatandaşmış gibi görünen kadının payına türban çıktığını belirten Gürkan “Türkiye'de Atatürk döneminde yüceltilen kadının hakları daha sonra yerle bir edildi. Bir nevi Atatürk'ün mirası sorgulandı. Hiç kimse Kurtuluş Savaşı'nda kadının rolünden bahsetmedi. Kimse bir anadan doğduğunu aklına getirmedi. Bu AKP döneminde daha da ayyuka çıktı. Bugün kadın 3'er 5'er çocukla iş yaşamından kopartılmaya çalışılıyor. Demokratik ülkelerde siyasi erk kadından çocuk talep etmez, yatağına, kürtajına, işine, kafasına karışmaz. Biz “Demokrasi getirdik” kandırmacasıyla kadının elindeki son kozlarına da sahip olmaya çalışıyoruz. Kadın bir toplumun temelidir. Kadın anadır, kutsaldır, üretkendir. Ne yapacağına, hayatına nasıl yön çizeceğine kendi karar verebilmelidir. AKP samimi olsa o pakette Alevilere Cem evlerini, Kürtlere, Romanlara taleplerini, öğrenciye özgürlüğünü verirdi. Onlar birşey alamadı ki bugün kadını konuşalım. Kadın bu dönemde yüzlerine güle güle değersizleştirilmeye çalışıldı” diye konuştu.

Güzelbahçe'de kadının adı var
Güzelbahçe'de kadınların iş yaşamına katılımı yönünde ciddi kaygılar taşıdığını belirten Gürkan şunları söyledi:
“Aslında kaygılarımı Türkiye genelinde bir çok aydın, bir çok sosyal demokrat, bir çok kadın kuruluşu taşıyor. Hayatın yapı taşlarıyla oynanıyor. Kadın eve hapsedilmeye çalışılıyor. İş yaşamından uzaklaştırılıyor. Memur alımları ile ilgili dökümanlar bunu açıkça ortaya koyuyor. Ama biz iktidarın bu oyununu Güzelbahçe'de oynatmamaya kararlıyız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cinsiyet kotası bu yüzden önemli. CHP'de siyaset bu yüzden önemli. Aday gösterilmem halinde bir çok kadının Güzelbahçe Meclisi'nde ilçenin sorunlarını tartışabilecek koltuklarda olması en büyük arzum. Her önemli konu gibi kadınlara da programlarımızda önemli yerler verdik. Güzelbahçeli kadınlar, toplumda hakettikleri noktaya gelecek. Bu ilçede kadın sığınma evleri görmeyeceksiniz. Bu ilçede gözüyaşlı kadın görmeyeceksiniz. Bu ilçede kocasının ardında yürüyen kadın görmeyeceksiniz. Güzelbahçe'de kadınların istediği işi açabilmesi, iş hayatına atılabilmesi, aile bütçesine katkıda bulunabilmesi ve kendi maddi özgürlüğüne kavuşabilmesi için Güzelbahçe Belediyesi olarak kadınlarımıza karşılıksız, kefilsiz, geri ödemesiz mikro krediler vereceğiz ve onlara iş yeri kurmaları konusunda ücretsiz danışmanlık yapacağız. Kadın, Güzelbahçe'de ayrıcalıklı konuma gelecek. Türkiye'de kadın konusunda her belediyeye örnek olacak projelerimiz var. 3 çocuk istemiyorum. Kadın ne kadar çocuk isterse saygı duyuyorum. Yeni bir devlet kurabilmek için canını ortaya koyan kadınlarımızın bugün iktidar tarafından yerle bir edilen haklarının, özgürlüklerinin Güzelbahçe'de nasıl yeniden doğduğunu izlemenizi istiyorum. Kadının olmadığı bir toplumda iktisadi kalkınmanın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını biliyoruz. Bu yüzdendir ki iddiam 2014'ün Mart ayından sonra herkes Güzelbahçeli kadınların başarısını konuşacak.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası