Ege Postası
Geri

Çıray'dan Kocaoğlu'na manidar gönderme: Şans kader kotası!

CHP İzmir Milletvekili PM Üyesi Aytun Çıray Yeniasır’ın ardından Sözcü gazetesine verdiği röportajda il kongresi sonrası polemik yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na manidar bir gönderme yaptı. Çıray'dan Kocaoğlu'na manidar gönderme:
Çıray'dan Kocaoğlu'na manidar gönderme: Şans kader kotası!
Haberler / Politika
4 Ocak 2016 Pazartesi 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir’de il kongresi geride kalırken tartışması hala sürüyor. Kongrede İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile vekiller arasında başlayan ‘sürece müdahale’ kavgası daha sonra basın yoluyla polemiğe dönüşmüştü.

Kocaoğlu’nun TV yoluyla yaptığı eleştirilere yine basın yoluyla karşılık veren vekillerden PM Üyesi Aytun Çıray Yeniasır’ın ardından Sözcü gazetesine verdiği röportajda Kocaoğlu’na manidar bir gönderme yaptı.

ŞANS KADER KISMET KOTASI!
Gazeteci uğur Dündar’ın, “İzmir Belediye Başkanı sayın Kocaoğlu bir köşe yazarına sizden ve bir gazeteci milletvekilinizden “içimize sonradan katılanlar, Genel Başkan kotasından” diye bahsetmiş” hatırlatması üzerine Çıray, “ İzmir gibi CHP’nin kurucu ideallerinin metropolünde şans, kader, kısmet kotasından en yüksek demokratik makama gelenlerin büyük bir hafızasızlıkla bizi “dışarıdan gelen” olarak nitelemesini hazin bir durum olarak niteliyorum” ifadelerini kullandı.

Çıray röportajın devamında Dündar’ın  “ Ancak parti içinde bazıları sayın Bekaroğlu’nun dışardan gelmiş olmasıyla sizinki arasında sadece bir ‘zaman’ farkı olduğunu ileri sürebilir. O eleştirmiyor siz eleştiriyorsunuz'” sorusuna şu yanıtı verdi;

“Sayın Bekaroğlu Milli Görüş geleneğinin etkin bir üyesi. Bu görüş içinde sol sözde liberal ve radikal demokratlarla sürekli dirsek teması kurmuş. Sayın Barış Yarkadaş’ın da yazdığı gibi özellikle Lazlık çerçevesinde kimlik politikalarının temsilcisi olmuş politik bir aktör. Kendisine, kişiliğine, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde ideolojik görüşlerine tam bir saygım var. Yani sayın Bekâroğlu ve ben farklı yerlerden geliyoruz. Ancak Aziz Sancar’ın ödülünü Atatürk Müzesi’ne konmak üzere TSK’ya bırakmasına tepkisi ne old? Sayın Nazlıaka’nın Atatürk’ün resminin indirilmesi olayını anlattığı sırada birçok milletvekili gibi kendisi de oradaydı, bir yetkili olarak ne yapt? Bana gelince… Ben fikri olarak CHP’nin başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk kurucu kadrolarından geliyorum. Ben “Atatürk’ü sevmek siyasi ibadettir” diyen Celal Bayar’ın geleneğinden geliyorum. Büyük diplomat İsmet Paşa’dan geliyorum. Menderes’i kim keşfett? DP-AP-DYP ve kısmen ANAP çizgisinin coğrafi siyasi-kültürel güç merkezi olan Ege’de merkez seçmenin azımsanmayacak bölümünün CHP’ye yönelmesinin sebebi de budur. Bunları CHP’yle geçmişte mensup olduğum gelenek arasında zoraki bir bağ kurmak için söylemiyorum.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası