Ege Postası
Geri

Çıray oto tamircilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı

İzmir Oto Tamircileri Odasına bağlı bulunan 2500 üye ve İzmir’de bulunan ve Türkiye Genelinde faaliyet gösteren tüm oto sanatkarlarının sigorta şirketleri tarafından yapılan haksız ve keyfi uygulamalarını CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray meclise taşıdı.
Çıray oto tamircilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı
Haberler / Politika
18 Ocak 2013 Cuma 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan’ın sorunlarını dinledi, Oda Başkanı; “Sigorta şirketleri kasko sigortalarında hasarlı araçlara orijinal veya eşdeğer parça yollamaları gerekirken kalitesiz ve standart dışı, Çin’den ithal edilen merdiven altı ucuz parçalar gönderilerek tüketiciler mağdur edilmektedir. Kaza yapan araçlara hasar tespiti yapmak için eksper görevlendirilmesi gerekirken eksper yollanmayıp araçlar kendi anlaşmalı kasko servislere götürülerek oto sanayicileri mağdur edilmektedir. Her sigorta şirketi işçilik fiyatını kendi belirleyerek 3-4 sene önceki fiyatlardan tamir yapmaya zorlanarak oto tamircileri zarar ettirilmektedir. Hasarlı otonun parçaları sigorta şirketleri tarafından farklı şehirlerden yanlış temin edilerek hem iş kaybına neden olmakta hem de tüketiciyi mağdur etmektedir” dedi.

Çifte standart mı uygulanıyor'

Araç sahibi aracının hasarını istediği yerde yaptırma hakkına sahiptir. İşçilik fiyatı belirlenirken 5362 sayılı yasada belirtilen odaların fiyat tarifeleri uygulanmalıdır yoksa Sigorta şirketleri esnaf ve sanatkarımıza çifte standart uyguluyo? Dedi. Çıray soru önergesinin devamında, hasarlı otonun parçalarını İzmir’de bulunan tedarikçi firmalar tarafından mı yoksa başka şehirlerden mi karşılandığını, Atölyelere yollanan parçaların T.S.E / C.E. veya kare kodlu barkotlarla standartlara uygunluğunu sordu.


Kurtarıcılar polis ve ambulanstan önce geliyor…


Dr. Aytun Çıray verdiği soru önergesinde, Polis ve Ambulans telsizleri yasa dışı yollarla dinlenerek oto kurtarıcıları, polis ve ambulanstan önce kaza yerine gelip, fahiş fiyatlarla araçları komisyon karşılığı anlaşmalı servislere götürmektedir. Çekiciler ve kurtarıcılar fiyat tarifelerini uygulamak yerine 1-2 km’lik yerlere 400-500 TL. para isteyerek tüketiciyi mağdur etmektedir. Diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Son olarak Trafik poliçelerine değinen Dr. Aytun Çıray, Ekmeğini zor kazanan ticari taksi, dolmuş ve servisler ile kamyoncu esnafının zorunlu trafik poliçeleri 3,000,-5,000,00.TL.arsında çıkmaktadır. Bu esnaf için büyük bir yıkımdır. Dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası