Ege Postası
Geri

Şengül: Metro bir gün açılacak ama o zaman Kocaoğlu olmayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, metro açılışının 7 ay daha ertelenmesini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Gelişen Kentler Zirvesi'nde “bu kentte her şeyi Büyükşehir yaptı” sözlerine tepki gösterdi.
Şengül: Metro bir gün açılacak ama o zaman Kocaoğlu olmayacak
Haberler / Politika
17 Ocak 2013 Perşembe 19:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, metro açılışının 7 ay daha ertelenmesine ve “bu kentte her şeyi Büyükşehir yaptı” sözlerine tepki göstererek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin plansız hareket ettiğini söyledi ve “Metro bir gün açılacak ama o zaman Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmayacak” diye konuştu.

İzmir’e sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yaptığını söyleyen Aziz Kocaoğlu’nun hükümete haksızlık yaptığına da dikkat çeken Şengül, “Sayın Kocaoğlu son zamanlarda panik içinde, seçim yaklaştıkça ortada gözle görülen bir yatırımı olmadığı için sürekli olarak çok yatırımı yaptığından bahsetmekte. Hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımların altında kaldığı için bir telaş halinde” dedi.

Şengül şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi’nde plansızlık almış başını gitmiş. Hiçbir planları, programları, öngörüleri yok. Sabah kalkacaklar metro açılışı yapacaklar, onu da yarım yamalak insanların hayatını riske ederek yapacaklar.Temeli 2005 yılında atılan ve Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bitmesine 30 metre kaldığını açıkladığı metro inşaatın 31 Aralık 2012’de tamamlanması gerekiyordu. Şimdi soruyorum, bu kaçıncı ertelem? İzmirlilerin metro beklentisi ne zaman sona erece? Kocaoğlu çıkıp gündem değiştirmeye yönelik boş açıklamalar yapacağına bunun cevabını versin. Bir gün kalkıp metroya bineceğiz ama o zaman Aziz Kocaoğlu Belediye Başkanı olmayacak.”

YATIRIMA ÇAĞIRIYOR MAHKEMEYE VERİYOR

Kocaoğlu’nun birbirinden tutarsız açıklamalarına her gün bir yenisini daha eklediğini ifade eden Şengül, “Bir yandan yatırımcılara ‘İzmir trenini kaçırmayın’ diye çağrı yaparken diğer yandan Körfez’de yat limanlarına itiraz eden EXPO planlarına itiraz eden kendisi değil midi? İzmir’in önünü kapatan, bir kentin geleceği ile oynayan kendisi değil midi? Bu yüzden hiçbir yatırımcı gelmiyor, çünkü Aziz Kocaoğlu’na güvenmiyorlar” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası