Ege Postası
Geri

‘Çocuğun Kur’an eğitiminde aileler etkin olmalı’

Yazar Cemil Tokpınar, çocukların Kur’an-ı Kerim eğitiminde anne babaların etkin olmaları gerektiğini vurguladı. Tokpınar, ödüllendiren, teşvik eden anlayışın Kur’an ve camiye yönelimi artıracağını da dile getirdi.Moral FM’de yayınlanan...
‘Çocuğun Kur’an eğitiminde aileler etkin olmalı’
Haberler / Güncel
29 Haziran 2013 Cumartesi 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yazar Cemil Tokpınar, çocukların Kur’an-ı Kerim eğitiminde anne babaların etkin olmaları gerektiğini vurguladı. Tokpınar, ödüllendiren, teşvik eden anlayışın Kur’an ve camiye yönelimi artıracağını da dile getirdi.

Moral FM’de yayınlanan Yuvamız programına konuk olan Tokpınar, Kur’an-ı Kerim öğrenme ve öğretme yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokpınar, ailelere çocuklarının dini eğitimine önem vermeyi, duyarlı olmayı önerdi. Anne babaları bu aşamada daha etkin olmaya davet etti. Kur’an kurslarının okul ikliminde ilerlediğini aktaran yazar Tokpınar, dini ve ahlaki eğitimlerin ilgi gördüğünü ifade etti.

Yeni öğrenme yöntemlerini olumlu bulan Cemil Tokpınar, din eğitiminde ödüllendirme ve teşvik etmenin önemli olduğuna işaret etti.

Çocukların muhtelif etkinliklerle camiye gitmek için can attığını belirten Tokpınar, “Kuran-ı Kerim öğrenmek güç değildir. Önemli olan bu safhada sevdirmektir.” dedi.

Ailelerin evlatlarına camide neler yaptıklarını sormasının, anlattırmasının ve yer yer ödüllendirmesinin önemli olduğunu anlatan Tokpınar, okul çağı çocukların yüzde 42’sinin tatilde her gün 3 saatten fazla bilgisayar başında bulunduğuna temas etti. Kuran-ı Kerim öğrenme yolunda çocukların teşvik edilmesi gerektiğini ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası