Ege Postası
Geri

Çocuklar camide hem Kur’an–ı Kerim hem de karate öğreniyor

Adana’nın merkez Seyhan ilçe Müftülüğü’ne bağlı Karabucak Camii’nde öğrencilere hem Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler veriliyor; hem de karate öğretiliyor. Yaz Kur’an kursunu daha keyifli hale getirmek amacıyla karate–do antrenörü...
Çocuklar camide hem Kur’an–ı Kerim hem de karate öğreniyor
Haberler / Güncel
27 Haziran 2013 Perşembe 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’nın merkez Seyhan ilçe Müftülüğü’ne bağlı Karabucak Camii’nde öğrencilere hem Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler veriliyor; hem de karate öğretiliyor. Yaz Kur’an kursunu daha keyifli hale getirmek amacıyla karate–do antrenörü Hüseyin Güler, tarafından gönüllü olarak gerçekleştirilen kursa öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Karabucak Camii İmam–Hatibi Hacı Mazlum, kadrolu ve fahri öğreticiler tarafından sunulan dini eğitim sırasında yapılan bu sportif faaliyetle çocukların derslere daha fazla motive oluyor. Seyhan Müftüsü Halil Uzun da Karabucak Camii'ni ziyaret ederek yapılan etkinlikleri yerinde inceledi. Uzun, burada öğrencilere yönelik ‘selam’ konulu dersinde Yaz Kur’an Kursu programı çerçevesinde camide yaklaşık 165 civarındaki çocuğa dini eğitim verildiğini söyledi. Toplumun kendisine ait maddi ve manevi bilgileri öğrenmesinin önemi üzerinde duran Uzun, “Allah’a şükürler olsun, yavrularımız dinini öğrenmek için camilere koşuyor. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Allah’ın gönderdiği kitabı öğretmek görevimizdir.”dedi.

CAMİLERİMİZ ÇİÇEK AÇTI

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müftü Halil Uzun, Kur’an eğitiminin cami ve kursların yanı sıra mekan sıkıntısı çekilen yerlerde – Milli Eğitim ile yapılan protokol kapsamında– kimi okul dersliklerinde başladığını kaydetti. “Bu yaz Kur’an–ı kalbine yaz” sloganı ile yola çıkıldığını hatırlatan Uzun, camilerin çocuklarla cıvıl cıvıl hale geldiğini ifade etti. Uzun, şöyle devam etti: “Camilerimiz çiçek açtı. Çocuklarımızı bu eğitimi daha severek sunabilmek için çeşitli sosyal ve sportif faaliyeti hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri örneği Karabucak Camii’nde yaşanıyor. Evlatlarımıza karate-do öğretiyoruz. Geçen yıldan buyana süren bu sporu ilerleten çocuklarımız yeni gelenler gösteriler yapıyor. Öğrencileri teşvik maksatlı yüzme havuzları, masa tenisi gibi aktivitelere götürüyoruz. Başarılı olanları bilgisayar, bisiklet gibi hediyelerle ödüllendiriyoruz.”

Kur’an eğitiminin yoğun bir ilgi gördüğünü açıklayan Uzun, bu dönemde Seyhan Müftülüğü’nün personelinin yanında 170 fahri öğreticiye kaymakamlık oluruyla görev verdiklerini bildirdi. Toplumun Kur’an–ı Kerim’i bilmesi gerektiğinin altını çizen Uzun, “Toplum nereye duracağını, kime karşı duracağını bilmesi lazım. Yöneleceği yer kıblemiz Kabe’dir. Biz manevi olarak halkımızın emrindeyiz. Bu vesileyle hocalarımıza ve anne babalara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Uzun, eğitimlerde çocuklara dondurma, şeker gibi ikramlarda da bulunulduğunu sözlerine ekledi. Karate–do antrenörü Hüseyin Güler ise çocuklara hiçbir ücret almadan savunma tekniklerini öğrettiğini aktardı. Çocuklar ise karate kursuyla Yaz Kur’an kurslarının daha da ilgi çekici hale geldiğini vurguladı.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası