Ege Postası
Geri

Çöpteki bebeğin ailesi Gaziantep’e dönüyor

Kayseri’de yerel bir gazetede çıkan 'Çöpten Çocuk Yuvası' başlıklı habere konu olan 1.5 yaşındaki Erol Zurna’nın ailesinin Gaziantep’e döneceği öğrenildi. Mevsimlik işçi olan aile fertlerinin Kayseri’de çalışırken atık kağıtları...
Çöpteki bebeğin ailesi Gaziantep’e dönüyor
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri’de yerel bir gazetede çıkan 'Çöpten Çocuk Yuvası' başlıklı habere konu olan 1.5 yaşındaki Erol Zurna’nın ailesinin Gaziantep’e döneceği öğrenildi. Mevsimlik işçi olan aile fertlerinin Kayseri’de çalışırken atık kağıtları da toplayarak aile ekonomisine katkı sağladığı belirlendi.

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, haber üzerine çocuğun bulunarak ailesi ile görüşüldüğünü hatırlattı. Ailenin çocuğu kurumumuza verme yada çalışma süresinde kreşe bırakma önerilerine kabul etmediğini hatırlatan Akyüz, “Aile ile kurum personelimiz görüşme yaptı. Herhangi bir yardım talebi söz konusu olmadı. Biz aile fertlerinin birçoğunun Gaziantep ilinde olduğunu öğrendik. Zurna ailesi de Gaziantep ilimizin Nizip ilçe nüfusuna kayıtlı. Buraya da mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelmişler. Belli dönemlerde de buraya gelmeye devam edeceklerini öğrendik. Yardımlarımızı talep etmeyen aile, 15-20 gün içinde Gaziantep’e döneceğini beyan etti. Kiralık evde kalan ailenin bundan sonrası içinde takibi yapılacak.” dedi.

Atık kağıtların bulunduğu çuval içinde otururken fotoğrafları çıkan Erol Zurna’nın bulunması ve ailesine yardımcı olunması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birkaç gün önce talimat vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası