Ege Postası
Geri

Çorum'da 3 metre boyunda 13 kilo ağırlığındaki kara akbaba bulundu

Çorum Orman ve Şu İşleri Müdürlüğü tarafından ölmek üzere olan 3 metre boyunda 13 kilo ağırlığındaki kara akbaba bulundu. Dünyada çok az sayıda bulunan ve nesli tükenme tehlikesinde olan akbaba Türkiye'de 50 ile 200 adet arasında olduğu...
Çorum'da 3 metre boyunda 13 kilo ağırlığındaki kara akbaba bulundu
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çorum Orman ve Şu İşleri Müdürlüğü tarafından ölmek üzere olan 3 metre boyunda 13 kilo ağırlığındaki kara akbaba bulundu.

Dünyada çok az sayıda bulunan ve nesli tükenme tehlikesinde olan akbaba Türkiye'de 50 ile 200 adet arasında olduğu tahmin ediliyor. Köylüler tarafından Orman ve Şu İşleri Müdürlüğü ekiplerine bir ihbar ulaştı. İhbarı değerlendiren ekipler ekinler içerisinde ölmek üzere olan kara akbabayı buldu.

Korunaklı bir şekilde kente getirilen akbaba, Çorum Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 3 gündür kontrol altında tutulan kara akbaba, Sıklık Tabiat Parkı'na getirildi. Son olarak ekipler tarafından beslenen akbaba, doğaya bırakıldı. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Çorum Orman ve Şu İşleri Müdürü Mahmut Temel, kentte yakalanan Kara Akbabayı doğaya saldıklarını söyledi.

    Belediye Rehabilitasyon Merkezi'nde Akbaba'nın tedavi edildiğini söyleyen Temel, yakalanan Kara Akbaba'nın Avrupa'nın en büyük yırtıcı kuşu olduğunu ifade etti. Akbabanın kanat boyunun 2 buçuk ile 3 metre arasında olduğunu dile getiren Mahmut Temel, ''7 kilo ile 13 kilo arasında ağırlığı değişebiliyor. Nesli tehlike altında olan bir tür, Türkiye'de takriben 50 ile 200 çift arasında kaldığı tahmin ediliyor. Tüm Avrupa'da da bin 500 çift kaldığı tahmin ediliyor. Çorum ilimizde pek çok kara akbaba yaşıyor. İlk defa böyle yaralı olarak elimize geçti. Belediye Rehabilitasyon Merkezi'nde sağ olsun arkadaşlar tedavisini yaptılar. Beslediler ve şu anda da doğaya bıraktık. Gayet güzel canlı bir şekilde uçtu gitti. Belediyemizde bu konuda çok duyarlı, şehirdeki yaralı kediler köpekler, dışında doğal hayattaki her türlü yabani hayvanlarda yaralandığında, tedavi ihtiyacı olduğunda sağ olsun belediyemiz bize destek oluyor. Tedavisi yapılıyor ve doğaya bırakıyoruz.'' dedi.

    Vatandaşlardan isteklerinin çevrelerinde yaralı hayvanlar gördüklerinde kendilerine bilgi vermeleri olduğunu kaydeden Mahmut Temel, yaralı sokak hayvanları ve yaban hayvanların kendileri tarafından bakımlarının yapılarak gerekli yerlere bırakıldığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası