Ege Postası
Geri

Çözüm sürecine destek için barış korosu kurdular

Harran Üniversitesi öğrencileri, çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla barış korosu kurdu. Farklı dillerde eserlerin seslendirildiği koro, ülkenin her yerinde gönüllü konser vermeye hazır.Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik...
Çözüm sürecine destek için barış korosu kurdular
Haberler / Güncel
28 Nisan 2013 Pazar 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Harran Üniversitesi öğrencileri, çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla barış korosu kurdu. Farklı dillerde eserlerin seslendirildiği koro, ülkenin her yerinde gönüllü konser vermeye hazır.

Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, Barış sürecine destek sağlamak için ‘barış korosu’ kurdu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) da desteğini alan 30 kişilik koro ekibi barış mesajı veriyor. Mevlana’nın düşünce yapısını ilke edinen koro, hoşgörüye dikkat çekiyor. Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Atik Sahil şefliğindeki koro, repertuvarına her gün yeni eserler ekliyor.

Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça dillerinde eserler seslendiren Barış Korosu, Süryanice’yi eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Fakültenin 160 öğrencisi arasında seçilen, 10’u müzik, yaklaşık 30 kişilik koro ekibi, barışa katkı sunmak için gönüllü konser vermeye hazırlanıyor. Talepler doğrultusunda konser yapabileceklerini belirten koro, “Amaç ülke barışı ise gerisi nafile” diyor.

Koro Şefi Atik Sahil, yıllar önce böyle bir planın olduğunu ancak ortamın buna uygun olmadığını dile getirdi. 1990’lı yıllarda Kürtçe seslendirdiği bir eser için çevresinden tepki topladığını hatırlatan Sahil, yıllar önce kuramadığı koroyu bugün kurmanın sevincini yaşadığın anlattı.

Farklı milletlerin, aynı toprak parçası üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşadığını hatırlatan Sahil, “Yaşadığımız bölgeye has zaten Türk, Kürt, Araplar bir arada yaşamakta. Sonuçta bu toprak hepimizin, aynı kültürleri paylaşıyoruz. Dolayısıyla müzikteki birliktelik adına biz de istedik ki Arapçası, Kürtçesi, Süryanicesi, Türkçesi olsun, böylesine bir koro topluluk oluşturmak adına müzikteki birlikteliği vurgulamak için barış ve dostluk korosu kurduk.” diye konuştu.

Koro ekibi ile barış ve birliktelik mesajı vermeye çalıştıklarını aktaran Sahil, şöyle devam etti: “Biz bu konserlerimizi çoğaltarak, halkımıza bu mesajı vererek, hepimiz birlikte, birlik beraberliğimizi, sevgi ve dostluğumuzu kardeşlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz.“ Her yerde konser vermeye hazır olduklarını aktaran Atik Sahil, davet edilecek her yere gideceklerini ifade etti.

Koro ekibinden Feyza adındaki öğrenci ise toprakların tüm milletlerin ortak mücadelesi sonucu kazanıldığını söyledi. Bu topraklar üzerinde beraber, barış içerisinde yaşamak istediklerini kaydeden Feyza, barış sürecini olumlu bulduklarını ve her kesimce desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Feyza, şunları ifade etti: “Bu sürecin çok daha önceden olması gerekiyordu. Çünkü atalarımız bu toprağı kazanınca bu topraklar üzerinde zaten böyle bir hakkımız vardı. Kimsenin kimseden üstünlük hakkı yoktur. Bu yüzden bu süreç çok olumlu bir süreç ve daha önceden olması gereken bir süreçti.”

Koro ekibi arasında yer alan Cem adlı öğrenci ise ülkede hoşgörünün hakim olmasını istiyor. Mevlana düşüncesinin benimsenmesi gerektiğinin altını çizen öğrenci, “Yani artık nasıl olacaksa çözüm, inşallah hayırlısı olur diyorum sadece. Bütün herkese, bütün halklara hayırlı olsun. Yani biraz daha Mevlana düşüncesi olması gerekiyor bence. Yani hoşgörü çok önemli.” ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası