Ege Postası
Geri

Cuma hutbesi engellilere işaret dili vasıtasıyla aktarıldı

Ordu'da cuma namazına gelen duyma engelli vatandaşlar, imamın okuduğu hutbeden işaret dili yardımıyla haberdar oluyor. Engellinin, engelini aşması için uygulanan projeler her geçen gün artıyor. Merkez Ahmet Cemal Mağden Camii’nde cuma hutbesi...
Cuma hutbesi engellilere işaret dili vasıtasıyla aktarıldı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ordu'da cuma namazına gelen duyma engelli vatandaşlar, imamın okuduğu hutbeden işaret dili yardımıyla haberdar oluyor.

Engellinin, engelini aşması için uygulanan projeler her geçen gün artıyor. Merkez Ahmet Cemal Mağden Camii’nde cuma hutbesi işaret dili ile işitme engellilere anlatıldı. Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, “Ordu’da ilk defa uygulanan bu proje ile işitme engellilerin de hutbeyi anlamaları sağlanmıştır. Bundan sonra da camilerde uygulanmaya devam edecektir.” dedi.

Ahmet Cemal Mağden Cami İmamı Hamza Özdemir, uygulama sayesinde işitme engellilerin de Peygamberimizin Kutlu Doğumunu anlama şansları olduğunu kaydetti. Özdemir, “Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla işaret dili ile de hutbe sunumuna başladık. En azından bu haftayı onlara da aktarabilme, işitme engelli kardeşlerimize Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu anlayabilme açısından gerçekleştirdiğimiz bir sunumdu. Sonuç olarak gördük ki hakikaten başarılı oldu.” diye konuştu.

İşitme engelliler cuma hutbesini anlamanın mutluluğunu yaşadı. Yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getiren engelli vatandaşlar, hutbeyi anladıklarını ifade etti.

Cuma namazı sonrası yetiştirme yurdunda kalan çocuklar cemaate gül dağıttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası