Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye sert sözler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Aksaray'da gerçekleştirdiği mitingde Muharrem İnce'yi sert sözlerle eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye sert sözler
Haberler / Politika
2 Haziran 2018 Cumartesi 20:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce’nin imam hatip okullarına yönelik söylemlerine tepki gösterdi. “İmam hatipli gençler, üniversiteye gitme şansınız az' diyor, sana ne” ifadelerini kullanan “Geçenlerde çıkmış, ‘Bu okulların doluluk oranı yüzde 35, israf yapılıyor’ diyor. Bula bula israf olarak İmam hatip okullarını mı buldun'” diye konuştu.

Aksaray’da konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

16 Kasım'da Aksaray yine bize sahip çıktı. Bayburt ve Rize'den sonra 3. oldu. kadirşinaslığınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

''Sabahtan akşama fiyatların değiştiği, enflasyon oranlarının yüzde 100 'leri bulduğu bu kötü manzaraların tamamını ülkemiz geride bıraktı m? Özal gibi siyasetçilerin fedakarlıkları ile Türkiye toplumsal barış ve ekonomik kalkınmada mesafe aldı. Ülkemiz prangalarını bu siyasetçiler döneminde kırmaya başladı. Türkiye on yıllardır hasretini çektiği reformalara bizim dönemimizde kavuştu.'' 

 ''AK Parti döneminde doğan bizim dönemimizde doğan gençlerimizin bu karşılaştırmayı muhakkak yapması gerekiyor, sağlık ve ekonominin yanında bu millete en büyük hizmetimizin hak ve özgürlükler olduğuna inanıyorum. 28 Şubat'ın da etkisi ile hak ve özgürlükler alanında enkaz devraldık. Göreve geldiğimizde üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken var mıyd? Elin topraklarında benim kızlarım başörtüsü ile okudu en saygın okulları bitirdi ama gel gör ki öz yurdunda garipsin öz vatanında parya. Benim kızlarım burada okula gidemedi. Kılık kıyafetinden dolayı mesleğini yerine getiremeyen, okula gidemeyen on binlerce gencimizle karşılaştım. Bu devlet anlayışı ile karşı karşıya olduk. Kimd? CHP zihniyeti. Ama şimdi yalan yanlış 'ben böyle şeyler yapmam'' diyen bir aday çıkarmışlar ortaya. İmam Hatip'e gitseymiş o da cumhurbaşkanı olurmuş. Geç o işi geç. Öbür taraftan da 'İmam Hatipli gençler üniversiteye gitme şanşınız az ha' diyor. Ya hu sana n? Elhamdülillah bu ülke bir imam hatip mezunu cumhurbaşkanını da başbakanı da gördü. Bunun kararını millet veriyor millet.

Geçenlerde çıkmış, "bu okulların doluluk oranı yüzde 35, israf yapılıyor" diyor. Bula bula israf olarak İmam hatip okullarını mı buldu? Anlaşılan yine birileri bunu telefonda işletmiş.

Zira şöyle basit bir araştırma yapsa, bu okulların doluluk oranının diğer okullarımızla aynı, hatta daha fazla olduğunu görürdü.

Gelen telefonlara itibar edeceğine, Milli Eğitim Bakanlığı'na telefon açsa, doluluk oranının çok daha fazla olduğunu görürdü. Ama bunların hakikati öğrenmek gibi bir dertleri yok.

Başörtülü, başörtüsüz bir bu ayrıma son verdik. Tüm gençlerimizi kucakladık. Üniversite kapılarından boynu bükük dönmek zorunda kalmıyor. Başı açık örtülü yargıda, emniyette, devletin bütün kademelerinde çalışıyor mu çalışıyor.

İmtiyazları elinden alınanlar dışında Yeni Türkiye'den muzdarip olan yok. Düne kadar İmam Hatipler kapatılsın diye ortalığı ayağa kaldıranlar hayıflanıyor, daha dün kızlarımıza başka ülkeleri işaret edenler bugün o kızlarımızla fotoğraf vermek için uğraşıyor. Daha dün bidon kafalı diyen CHP zihniyeti sizin oyunuzu almak için 40 takla atıyor”

''Sağlıkta 400 yataklı devlet hastanesinin de aralarında olduğu 23 sağlık tesisi kazandırdık Aksaray'a. Devlet hastanemizi de 200 yataklı ek bina ile büyütüyoruz'' dedi. Erdoğan ''Ayrıca TOKİ tarafından Aksaray sanayi sitesinde küçük sanayi sitesi esnafımız için dükkanlar yapılacak''

''Aksaray hızlı tren bağlantı yolu da programa alındı. Yakında ihalesini yapıyoruz. Kırıkkale-Niğde-Aksaray hızlı tren projesi de devam ediyor. 7 katrilyonluk projeyi 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz'' dedi.  Cumhurbaşkanı ayrıca ''Aksaray için Antalya-Konya-Nevşehir hızlı tren hattı da 530 km uzunluğunda olacak ve onun da maliyeti 11.5 katrilyon''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası