Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mavi Vatan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Mavi Vatan için "Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için hem Mavi Vatan'ımızda hem uzak coğrafyalarda güçlü bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mavi Vatan mesajı
Haberler / Politika
24 Ağustos 2024 Cumartesi 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde konuştu. Hızır Reis denizaltı için seyir testlerinin başladığını duyuran Erdoğan, "Murat Reis denizaltımızın havuz donatım faaliyetlerine başlıyoruz" dedi.

"Asırlar boyunca küresel güç mücadelelerine sahne olmuş bir coğrafyanın tam merkezinde yer alıyoruz. Hem mavi vatanımızda hem de uzak coğrafyalarda etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğini bilincindeyiz" diyen Erdoğan Mavi Vatan mesajı verdi.

DENİZALTILARIN HİZMET TARİHİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende, Hızır Reis'i 2025'te, Murat Reis denizaltısını da 2026 yılında hizmete almayı planladıklarını kaydetti. Proje dahilindeki tüm denizaltılarının 2029 yılına kadar hizmete alınacağını duyuran Erdoğan, Milli Hücumbot, Yeni Tip Mayın Avlama Gemisi İstif Sınıfı Fırkateyn, Açık Deniz Karakol Gemisi, Yeni Tip Çıkarma Aracı platformlarının çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

"MAVİ VATAN'DAKİ HAKLARIMIZ DAHA ETKİN SAVUNULACAK"

Deniz Kuvvetleri'ndeki son gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uçak gemimizde Hürjet, Kızılelma, TB3 ve Anka-3 yerli ve milli hava araçlarımız ile deniz aşırı etki alanlarındaki hak ve menfaatlerimiz korunacaktır. Ayrıca milli gemilerimizi yerli ve milli imkanlarla geliştirilen milli dikey atım lançer sistemi MİDLAS ile donatıyoruz. Bu sayede Atmaca, Sapan ve Gezgin gibi güdümlü mermilerimizi kendi lançerlerimizden atma kabiliyeti kazanıyoruz. Deniz Kuvvetlerimizin tüm yüzer dalar uçar ve karada konuşlu platformlarını ADVENT Savaş Yönetim Sistemi ile teçhiz ediyoruz. Tüm bu projelerimizin devreye girmesiyle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha üstün kabiliyetlere kavuşacak Mavi Vatan'daki haklarımız daha etkin bir şekilde savunulacaktır" ifadelerini kullandı.

SAVARONA MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakım çalışmaları tamamlanan Savarona gemisi içinde şu açıklamayı yaptı;

"Yıllarca kaderine terk edilen hatta bir dönem kumarhane olarak kullanılan ismi utanç verici olaylarla gündeme gelen Savarona gemisini aslına sadık kalarak kısa sürede ve düşük maliyetle baştan aşağı yeniledik. Gazi Mustafa Kemal'in bir çocuğun oyuncağını beklemesi gibi bekledim dediği Savarona'yı bakımsızlıktan kurtarıp milletimize kazandırdık. Birileri sadece Gazi'nin ismini kullanarak siyasi rant peşinde koşarken biz binlerce yıllık tarihimizin tamamını bir bütün olarak kucaklıyoruz" (Oda TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası