Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: Mısırlılar, ülkelerine kendi çocuğu gibi davranmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da devam eden karışıklık ve tarafların meydanları doldurma çağrılarını 'kaygı verici' olarak değerlendirdi. Mursi'nin serbest bırakılmasının uzlaşı sürecine katkı sağlayacağını dile getiren...
Cumhurbaşkanı Gül: Mısırlılar, ülkelerine kendi çocuğu gibi davranmalı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 16:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'da devam eden karışıklık ve tarafların meydanları doldurma çağrılarını 'kaygı verici' olarak değerlendirdi. Mursi'nin serbest bırakılmasının uzlaşı sürecine katkı sağlayacağını dile getiren Gül, "Ben Mısır halkına şunu söylemek isterim; bütün siyasi önderlere ve herkese. Herkes kendi ülkesine sahip çıkmalı ve kendi çocuğu gibi davranmalı." dedi.

Cuma namazı için Sultanahmet Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül, namaz çıkışında vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gül, Mısır'ın olağanüstü bir dönem yaşadığını belirtere,k büyük yığınların sokaklara çağrılması konusunun kaygı verici olduğunu belirtti. Gül, Mısır’ın istikrarının sadece Mısır için değil bölge ülkeleri için de önemli olduğunu hatırlatarak, "O bakımdan biz Mısır’da istikrar olmasını arzu ediyoruz. Çok büyük yığınlar sokaklara döküldüğünde şiddetten kaçınması ve zorlamalardan uzak durması gerekir. Ama büyük yığınları kontrol altında tutmak zorlaşır ve bazen kontrol dışı çok büyük istenmedik olaylar olabilir. Ben Mısır halkına şunu söylemek isterim; bütün siyasi önderlere ve herkese. Herkes kendi ülkesine sahip çıkmalı ve kendi çocuğu gibi davranmalı, kendi çocuğuna nasıl davranıyorsa öyle davranmalı. Mısır’ın geleceği için ve Mısır’ın geleceğini kurtarmak gerekir. En kısa süre içerisinde tekrar Mısır’ın normale dönmesi ve demokrasiye ulaşması için herkesin el birliği içerisinde diyalog ve uzlaşı içerisinde olması bu kritik dönemde önemli. Mısır’ın geleceğini kazanmak için şimdi uğraşmak gerekir.” şeklinde konuştu.

MURSİ'NİN SERBEST BIRAKILMASI SÜRECİ KOLAYLAŞTIRIR

Mısır'da bundan sonraki dönemi de değerlendiren Gül, ülkenin daha zor dönemlere girmemesi gerektiğini belirterek, “Mısır’ın geleceğini düşünerek işbirliği, uzlaşma ve biran önce şüphesiz ki demokrasiye geçişin yolunu hep beraber yapmaları gerekir. Mısır halkına ve liderlerine çağrım budur.” değerlendirmesinde bulundu.

Devrik lider Mursi’nin serbest bırakılmasının bu süreci çok daha kolaylaştıracağını belirten Gül, “Şu anki Mısır liderlerinin bu anlayış içerisinde Mısır’ın geleceğini düşünerek herkesi bir çatı altında toplayıp bir an önce demokrasiye geçiş çalışmalarını el birliği ile hazırlamalarında fayda görüyorum." dedi.

Gül, Mursi'ye 15 günlük hapis cezasıyla ilgili soruya da, "Bunlar ne kadar doğrudur bilemiyorum önemli olan şey artık Mısır’ın geleceğini kurtarmaktır. Mısır'ın bir kaos içine girmesine fırsat vermemek gerekir. Mısır’ın zaten sorunları kendisine yeter.” cevabını verdi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası