Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: Portekiz'de ekonomik temaslara ağırlık vereceğim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz ziyaretinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik temaslara ağırlık vereceğini söyledi. Abdullah Gül, "Portekiz'le ticaret hacmimiz son on yılda üç kat artarak geçen sene 1 milyar...
Cumhurbaşkanı Gül: Portekiz'de ekonomik temaslara ağırlık vereceğim
Haberler / Dünya
5 Mayıs 2013 Pazar 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz ziyaretinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik temaslara ağırlık vereceğini söyledi. Abdullah Gül, "Portekiz'le ticaret hacmimiz son on yılda üç kat artarak geçen sene 1 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bununla birlikte, bu miktar ilişkilerimizin potansiyelini henüz tam anlamıyla yansıtmamaktadır. Bu alana bilhassa ağırlık vereceğim." dedi.

Abdullah Gül, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva’nın daveti üzerine Lizbon’a hareket etti. Gül, Lizbon ziyaretinde eşi Hayrunnisa Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, milletvekilleri, çok sayıda iş adamı da eşlik etti.

Devlet Konukevi’nde yaptığı açıklamada Gül, “Ziyaretim Portekiz Cumhurbaşkanı'nın 2009 yılında yaptığı Türkiye'ye yaptığı devlet ziyaretinin iadesi niteliğini taşımaktadır. Lizbon’daki temaslarımda, Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile yapacağımız kapsamlı fikir teatisinin yanısıra, Portekiz Meclis Başkanı ve Başbakanı ile de ikili ilişkilerimizi bütün veçheleriyle ele alacağım. Ayrıca, tüm muhataplarımla Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecimiz, Akdeniz bölgesindeki güncel gelişmeler ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacağım.” diye konuştu.

'1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ, POTANSİYELİ YANSITMIYOR'

NATO müttefiki Portekiz ile mükemmel düzeyde seyreden ilişkileri her alanda daha da güçlendirilmesine büyük önem atfettiklerini dile getiren Gül, “Bu ilişkilerimizin başında ekonomik ve ticari işbirliğimiz gelmektedir. Ticaret hacmimiz son on yılda üç kat artarak geçen sene 1 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bununla birlikte, bu miktar ilişkilerimizin potansiyelini henüz tam anlamıyla yansıtmamaktadır. Ziyaretim sırasında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik temaslara bilhassa ağırlık vereceğim. Bu bağlamda, Türkiye-Portekiz İş Forumu’nun kapanışını da Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile birlikte gerçekleştireceğiz. Böylelikle, iki ülke müteşebbis çevrelerinin bir araya gelmesine öncülük etmiş olacağız.” ifadesini kullandı.

Ziyaretinde imzalanacak Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) kurulmasına dair anlaşmanın iki ülkenin ekonomik ilişkilere ayrıca ivme kazandıracağı aktaran Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Temaslarım sırasında Türkiye’nin AB üyeliği süreci hakkındaki görüşlerimizi de muhataplarıma aktaracağım. Portekiz’in AB üyelik sürecimize verdiği destek bizim için büyük önem taşımaktadır. Portekiz’in bu yöndeki desteğinin güçlü ve görünür bir şekilde devam etmesini beklediğimizi dile getireceğim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası