Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrunnisa Gül eşliğinde Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine 5-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında Portekiz’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu ziyaretin,...
Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz’e gidiyor
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrunnisa Gül eşliğinde Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine 5-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında Portekiz’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu ziyaretin, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Silva’nın 11-15 Mayıs 2009 tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğinde olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaret programı çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile biraraya geleceği, Portekiz Cumhuriyeti Parlamentosu’nu ziyaret edip Meclis Başkanı Maria da Assunçao Esteves ile görüşeceği ve Başbakan Passos Coelho’nun onuruna vereceği öğle yemeğine katılacağı belirtildi. Gül ayrıca, Lizbon Belediyesi’ne de ziyaret edecek.

İLİŞKİLER DERİNLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lizbon’daki görüşmelerinde; ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra, AB’ye üyelik sürecimiz ile güncel ve bölgesel uluslararası meseleler, ayrıca Akdeniz bölgesinde ve uluslararası örgütlerde işbirliği konularını ele alınacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile birlikte Türk-Portekiz İş Forumu’nun kapanış oturumunda katılımcılara hitap edecek. Ardından Portekizli işadamlarıyla öğle yemeğinde bir araya geleceklerdir.
Portekiz’deki temasları kapsamında UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Sintra şehrini de ziyaret edecek olan Gül’ün ziyaretinin, Akdeniz’in iki ucundaki dost ve müttefik ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilip derinleştirilmesi yönünde mevcut olan karşılıklı iradenin en üst düzeyde teyit edilmesine vesile olacağı vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası