Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: TANAP çok kritik öneme sahip

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, hattın Azerbaycan'ın Şahdeniz bölgesindeki doğalgaz ile beslenmenmesinin planlandığını açıkladı. Gül, hat ile ilgili...
Cumhurbaşkanı Gül: TANAP çok kritik öneme sahip
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, hattın Azerbaycan'ın Şahdeniz bölgesindeki doğalgaz ile beslenmenmesinin planlandığını açıkladı. Gül, hat ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, ileriki dönemde Türkmen gazının da aynı hat üzerinden taşınmasına yönelik çalışma yapıldığının kaydetti.

Sabancı Üniversitesi öncülüğünde yapılan '4. Geleneksel Uluslararası Enerji Forumu Küreselleşen Enerji ve Türkiye'nin rolü' konulu toplantı İstanbul Conrad Otel'de başladı. Enerji sektörü temsilcilerini bir araya getiren toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bölgedeki enerji kaynakları ve bunların taşınmasına yönelik yatırımlar ile dikkat çektiğini ifade etti.

Yapımı biten ve faal durumda bulunan petrol ve doğalgaz hatları ile yapımı devam eden hatların Ortadoğu ve Ortaasya'daki kaynakların taşınması anlamında son derece önemli olduğunu ifade eden Gül, özellikle TANAP hattıyla ilgili değerlendirmeler yaparak, hattın gelecekte daha da önem kazanacağını belirtti. Gül, "Türkiye'nin kaynakların üretimi ve pazarlanmasında önemli bir hat pozisyonu görmesi doğaldır. Ülkemiz gerek kuzey güney, gerek doğu batı olarak bir çok projeye imza atmıştır. Operasyonel hatlar anlamında Bakü-Tiflis-Ceyhan, Kerkük-Yumurtalık, Mavi Akım, gibi hatlar dikkat çeken hatlardır. Çalışmaları devam eden TANAP da çok kritik öneme haiz olacaktır. Bu hattın ilk aşamada Azerbaycan'ın Şahdeniz sahasından gelecek doğalgaz ile beslenmesi öngörülmektedir. İleri ki zamanla Azerbaycan'ın diğer sahalarından elde edilecek üretimin yanı sıra Türkmen gazının da bu hat üzerinden sevk edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası