Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül başarılı Yamanlar öğrencilerini ödüllendirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013 yılı içinde düzenlenen uluslararası bilim olimpiyatlarında gösterdiği başarıdan dolayı Özel Yamanlar Koleji öğrencilerini ödüllendirdi. Gül, “İnşallah aranızdan, dünya çapında takdir edilen bilim...
Cumhurbaşkanı Gül başarılı Yamanlar öğrencilerini ödüllendirdi
Haberler / Güncel
5 Aralık 2013 Perşembe 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013 yılı içinde düzenlenen uluslararası bilim olimpiyatlarında gösterdiği başarıdan dolayı Özel Yamanlar Koleji öğrencilerini ödüllendirdi. Gül, “İnşallah aranızdan, dünya çapında takdir edilen bilim insanları çıkacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Özel Yamanlar Koleji öğrencilerini makamına kabul ederek ödüllendirdi. Türk öğrencilerin uluslararası bilim olimpiyatlarından madalyalarla dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, daha fazla madalya beklediğini iletti. Kolombiya’daki 54. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda iki gümüş madalya kazanan Osman Akar ve Emre Girgin, İsviçre’deki 24. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda gümüş madalya alan Akile Ebrar Mirat ve bronz madalya kazanan Büşra Nur Delikkaya ile sohbet eden Gül, fotoğraf makinesi hediye etti. Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmada, "Bir ülkenin dünya çapında bilimadamı yoksa, o ülke büyük sayılmaz. Bu başarılar gurur verici ama işe hevesle başlayıp sonra bırakmamak lazım. İnşallah aranızdan, dünya çapında takdir edilen bilim insanları çıkacaktır. Sizler bizim ümidimizsiniz. Herkes size destek verecek, siz de elinizden geleni yapacaksınız." dedi.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, “Okulumuz bugüne kadar dünya bilim olimpiyatlarında kazandığı 209 madalyayla ülkemizin en çok madalya kazanan okulu. Sayın Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimize bundan sonra yapılacak uluslararası yarışmalar için büyük moral verdi.” şeklinde konuştu.

Özel Yamanlar Koleji, geçen hafta Ankara’da düzenlenen TÜBİTAK 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda altı altın, dört gümüş ve 13 bronz ile en çok madalya kazanan okul olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası