Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı'ndan o söylentiye yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve ardından emekliliğini istediği iddiası dün başkent kulislerini hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turu dönüşü konuya ilişkin soruyu yanıtladı.
Cumhurbaşkanı'ndan o söylentiye yanıt
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2017 Salı 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İddiaya göre, geçen mayısta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar’ın üçlü kararnameyle görevinden alınması Görmez’i rahatsız etti. Bu işlem nedeniyle hükümetle sorun yaşayan Görmez’in de görevden alındığı söylentileri dolaştı.

Emekliye ayrılacağı ileri sürülen Görmez’in yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Yavuz Ünal’ın isimlerinin geçtiği söylentileri yayıldı.

İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL

Konu Arap ülkeleri ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da soruldu. Erdoğan şu an atılmış bir adım olmadığını belirterek, “Geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabi Sayın Başbakan’la görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır. Ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden almak ne istifa böyle birşey söz konusu değildir” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası