Ege Postası
Geri

Çürük, sakat ve özürlü kavramları kanunlardan çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 96 ayrı yasal düzenlemedeki ‘özürlü’, ‘sakat’ ve ’çürük’ gibi ibarelerin 'engelli' olarak değiştirilmesini düzenleyen kanunu onayladı.Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gül’ün, 6462...
Çürük, sakat ve özürlü kavramları kanunlardan çıkarıldı
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 96 ayrı yasal düzenlemedeki ‘özürlü’, ‘sakat’ ve ’çürük’ gibi ibarelerin 'engelli' olarak değiştirilmesini düzenleyen kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gül’ün, 6462 sayılı 'Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu' yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdiği duyuruldu.
Söz konusu düzenlenen yeni kanunla; Askerlik Kanunu'ndaki ‘çürük’ ifadesi ‘askerliğe elverişli olmama’ şeklinde değiştirildi. Yasanın geçici 46. maddesindeki ‘özürlüler’ ibaresi de ‘engelliler’ oldu.

Medeni Kanun, Terörle Mücadele Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, Sosyal Hizmetler Kanunu, Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkında Kanun, Karayolları Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Dernekler Kanunu, Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun da aralarında bulunduğu 87 kanundaki ‘özürlü’, ‘sakat’ ve ‘çürük’ gibi ifadeler ‘engelli’ ve türevi ibareler olarak yazıldı.

GEÇERLİLİK SÜRESİNCE RAPORDAN YARARLANACAKLAR

Dokuz kanun hükmünde kararnamede de aynı düzenleme yapıldı. Engelliler, daha önce ilgili mevzuata göre aldıkları sağlık kurulu raporlarına istinaden yararlandıkları haklardan raporun geçerlilik süresince yararlanmaya devam edecek. Engellilerin durumlarını niteleyen belge, kimlik, kart ve benzeri belgelerin yenilenmesi gerekmeyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası