Ege Postası
Geri

DEVA Partisi'nde yeni dönem: Demir il başkanı seçildi

DEVA Partisi 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. İl Başkanvekili Mesut Demir yapılan oylama sonucunda DEVA Partisi'nin yeni İzmir İl Başkanı seçildi.
DEVA Partisi'nde yeni dönem: Demir il başkanı seçildi
Haberler / Yerel Politika
9 Haziran 2024 Pazar 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir Teşkilatı, 2. Olağan Genel Kurulu’nu bugün gerçekleştirdi.

Genel kurula DEVA Partisi Ankara Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te başlayan genel kurulda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu aday olmayacağını açıkladı.

TEK ADAY DEMİR

 İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mesut Demir’in tek listeyle seçime girdi.

"YİNE AYAKTAYIZ"

2023 yılındaki mayıs seçimlerinde kendi logoları ile seçime girmek istediklerini belirten Demir, “Derin muhasebelerin ardından burada teşkilat olarak karşınızdayız. Bu yol meşakkatlidir. Bu yol çetindir. Bu yolda dostluk vardır. Yoldaşlık vardır, arkadaşlık vardır. Bu yola çıkarken hiçbir şeyin kolay olmayacağını zaten biliyorduk. Zorlukların üstesinden gelmemiz gerektiğinin farkındaydık. Denedik, çabaladık, sahaya çıktık. Belki başarılı olduk, belki başarısız olduk. Ama bakın yine buradayız, yine ayaktayız, yine bir aradayız. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl hem genel seçimleri hem de mahalli idareler seçimlerini geride bıraktık. Tarihin doğru tarafında yer almasını bildik. Kamuoyu tarafından doğru anlaşılmadığını ve kendimizi iyi anlatamadığımızı hep birlikte gördük ve görüyoruz. Derdimiz ona veya buna yaranmak değil. Derdimiz millete yaranmaktır. Derdimiz milletin derdiyle hemhal olmaktır” diye konuştu.

"İZMİR'DE OY ARTIRDIK"

İzmir’in en çok oy artırdıkları ikinci ilin olduğunu söyleyen Demir, “31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Türkiye'nin birçok bölgesinde ve İzmir'in tamamında kendi adaylarımızla seçimlere katıldık. DEVA Partisi’ni sokak sokak herkese, halkımıza anlattık. Ekonomik krizin ağır etkisi, emekli ve asgari ücretli maaşlarının günden güne enflasyona erimesi, vatandaşlarımızın iktidara karşı en güçlülüğünün yanında birleşme içgüdüsüyle hareket ettiği yerel seçimleri geride bıraktık. Deva Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak emektar mensuplarımızın katkıları sayesinde ülke sathında partimizin büyükşehir adayları arasında en fazla oyu İzmir olarak aldık” dedi. 

"DÖRDÜNCÜ BAŞKAN DÖNEMİ BAŞLIYOR"

DEVA Partisi olarak 4’üncü İzmir İl Başkanını seçeceklerini söyleyen İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “Gördüğünüz gibi ayakta kalmak kolay değildir. Siyaseten ayakta kalabilmenin en önemli olgusunu da değişim oluşturmaktadır. Değişmeyen, yenilenmeyen, dönemin ruhunu yakalamayan her şey silinip gitmeye mahkumdur. Bizler bugün DEVA Partisi İzmir Teşkilatı olarak benden sonra görev yapacak dördüncü il başkanımızı seçeceğiz. Birçok yol arkadaşımızla başladığımız siyaset serüveni hala devam ediyor. Yarın da devam edecek. Az evvel bahsettiğim gibi yenilenmek siyasetin en hayati adımıdır. Yenilenerek yeni yüzler ve yeni sözlere vatandaşlarımızın karşısına tekrar çıkacağız. Umudumuzu da yarınlara böyle taşıyacağız” ifadelerine yer verdi. 

"HİÇ BİR PARTİ DEVA KADAR ÇALIŞMADI"

Kaya Ösen açıklamasının devamında, “Kongreler partilerin en yüksek kademeleridir. Bugün burada İzmir'in en yüksek kademesini bir kez daha seçiyoruz, hayata geçiriyoruz. Kongreler aynı zamanda öz eleştirilerin, sorunları tespit etmenin, konuşmanın, diyaloğun adresidir. Bizler de kendi içimizde başarılarımızı, başarısızlıklarımızı bu noktada doğru tahmin etmeli ve konuşmalıyız. Parti olarak bir genel seçim, bir mahalli idareler seçimi olmak üzere iki seçimi geride bıraktık. Bu seçim süreçlerindeki çalışmaların tamamına yakınına şahitlik eden bir yol arkadaşınız olarak iddia ediyorum ki İzmir'de hiçbir siyasi parti, DEVA Partisi teşkilatı kadar çalışmamıştır. Her iki seçim döneminde de imkanları doğrultusunda kent kırsal demeden çalışan, emeğinden yemeğinden feragat gösterip sırtına DEVA Partisi yeleğini giyerek sahaya koşan yüzlerce çalışma arkadaşlarımız bugün burada aday oldular. Yeri geldi broşür dağıttılar. Reklam panolarını kendileri direklere bağladılar. Kimi zaman bir lokma aracının önündeydiler. Tüm bu süreçlerin sonunda emeklerin karşılık bulup bulmadığı elbette sorgulanabilir. Ne kazandık ne kaybettik diye sorgulanabilir. Bunların tamamına anlayış göstermeliyiz. Pek tabi bunları konuşmalıyız. Ama unutmayalım. Her seçime kazanmak için girilmez. Yine iddia ediyorum, aday olmuş arkadaşlarımız burada. Onlar bugün en az seçilmiş belediye başkanları kadar ilçelerinde tanınıyorlar. Adeta bir yıldızlar karması gibi her biri mahallelerinde, sokaklarında, halk pazarlarında biliniyorlar. Bugün her biri, İzmirli hemşerilerimizin evlerine sözle, gözle, tebessümle girmeyi, DEVA logosunu tanıtmayı başardılar. Tekrar ediyoruz, her seçimin amacı sadece kazanmak değildir. Bazen yarınlar için çalışırız. Güzel günlere giden yolları bugünden inşa ederiz. Umutsuzluğa hiç gerek yok. Sizler hep beraber güzel Türkiye'nin birer neferlerisiniz" dedi. 

YENİ DÖNEM 

 İl Başkanvekili Mesut Demir yapılan oylama sonucunda yeni DEVA Partisi İzmir İl Başkanı seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası