Ege Postası
Geri

DGS Türkiye birincisi Akdeniz Üniversitesi'nden çıktı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) birincisi Antalya’dan çıktı. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı mezunu Serhat Bahtiyar Sevinç, 2013 yılı DGS’de Türkiye birincisi oldu. ÖSYM tarafından 21 Temmuz...
DGS Türkiye birincisi Akdeniz Üniversitesi'nden çıktı
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) birincisi Antalya’dan çıktı. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı mezunu Serhat Bahtiyar Sevinç, 2013 yılı DGS’de Türkiye birincisi oldu.

ÖSYM tarafından 21 Temmuz 2013 pazar günü gerçekleştirilen DGS sonucu, DGS-SAY puan türünde 362.178 puan alarak DGS 2013’te Türkiye birinciliğini kazanan Serhat Bahtiyar Sevinç, hayalini gerçeğe dönüştürecek. Türkiye birincisi olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu belirten Serhat Bahtiyar Sevinç, “Hedefime ulaşmak için düzenli ve disiplinli çalıştım. Böyle söyleyince sürekli ders çalıştım gibi düşünülmesin. Sosyal hiçbir etkinliğimden vazgeçmedim. Şehrin, kampusun ve öğrenciliğin de tadını çıkardım. Her fırsatta eğleniyordum. Tek yaptığım sistemimi oturtup programımın dışına çıkmamaktı. Bu disiplinli çalışmam beni aynı zamanda bölüm ve okul birincisi de yaptı.” dedi.

‘DAHA ÖNCE BAŞARILI OLANLARI ARAŞTIRDIM’

Bir işte başarılı olmak için daha önce insanların nasıl o konuda başarı elde ettiğini araştırdığını söyleyen Sevinç, “Herkesi dinleyin ve sonra kendi farklılığınızı da katarak başarı formülünü uygulayın. Asla pes etmeyin ve etrafınızdaki olumsuzluklara değil, sonuçlara odaklanın. Hedeflere ulaşmanın farklı yolları olduğunu ve ‘bir işi bir kişi başarabiliyorsa, bir başkası da başarabilir’ ilkesini unutmayın. Sistemli ve disiplinli çalıştığınızda, başaramayacağınız hiçbir iş olduğuna inanmıyorum.” diye konuştu.

Başarılı öğrenci Sevinç, bu süreç içerisinde kendisine destek veren ailesine, dayısına, dershane öğretmenlerine, üniversitedeki hocalarına teşekkür etti.

AÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Akıncı’da, “Öğrencimizin bu başarısından büyük mutluluk ve gurur duyduk. Azimli bir öğrencimizdi. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyoruz. İnşallah hedeflerini her zaman gerçekleştirir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası