Ege Postası
Geri

DİSK Başkanı Beko: Hükümet ve valinin tavrı ideolojik

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, olaylı geçen 1 Mayıs'ı diğer sendika temsilcileri ile birlikte değerlendirdi. Beko, AK Parti ve İstanbul Valiliği’nin tavrının ‘ideolojik’ olduğunu öne sürdü. 1...
DİSK Başkanı Beko: Hükümet ve valinin tavrı ideolojik
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, olaylı geçen 1 Mayıs'ı diğer sendika temsilcileri ile birlikte değerlendirdi. Beko, AK Parti ve İstanbul Valiliği’nin tavrının ‘ideolojik’ olduğunu öne sürdü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü inşaat halindeki Taksim'de kutlamak için ısrar eden gruplar emniyet güçleri arasında dün yaşananlarla ilgili DİSK genel merkezinde basın açıklaması yapıldı. DİSK Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Başkanı Lami Özgen ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Osman Öztürk kameraların karşısına geçti.

“Bu saldırıların arkasında AKP’nin emekçi düşmanı tavrı bulunmaktadır.” iddiasında bulunan DİSK Başkanı Beko, İstanbul’u açık hava cezaevine çevirmek adına binlerce polisi seferber eden AKP ye karşı tüm işçiler tüm İstanbul’u 1 Mayıs alanına çevirdiler.” diye konuştu. Hükümet ve İstanbul Valiliği’nin tavrını ideolojik bulduklarını söyleyen Beko, “Sermayenin ideolojisi ve çıkarlarına hizmet edenlerin işçi düşmanlığı bugün üzerimize yağdırılan gaz bombası ve coplar ile bir kez daha ayyuka çıkmıştır. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamamak, AKP politikalarına karşı yükselen muhalefeti sindirmek için birkaç haftadır Vali’den Başbakan’a kadar devletin en yetkili ağızlarınca tırmandırılan gerilim, yoğun devlet şiddetinde devam etti. Polisin gaz bombalarıyla saldırmasının bir tek açıklaması var. O da faşizmdir!” ifadelerini kullandı. (Sürecek)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası