Ege Postası
Geri

DİSK eylem için düğmeye bastı

Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın hizmet/personel alım ihalesini kaybetmesi sonrası kriz tüm hızıyla sürüyorBölge İdare Mahkemesi’nin vereceği karar beklenirken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nın 1-2-3-4 ve 5 nolu şubeleri hafta başında aldıkları yeni eylem kararlarını hayata geçirmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler ve sendika temsilcileri önce basın açıklaması yaptı ardından direniş çadırı kurdu.
DİSK eylem için düğmeye bastı
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın hizmet/personel alım ihalesini kaybetmesi sonrası kriz tüm hızıyla sürüyor. İhaleyi Hanoğlu-Zigana ortaklığının alması sonrası İZELMAN’daki 650 personelin işten çıkartılma tehlikesi, sendikayı da harekete geçirmiş ve eylem kararı alınmıştı.Günlerdir Büyükşehir önünde gerçekleşen eylemlerin ardından, DİSK'in öncülüğünde TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB ve TTB'nin de katılımıyla taşeron sistemine karşı 15 bin kişi Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na yürümüştü.
Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği karar beklenirken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nın 1-2-3-4 ve 5 nolu şubeleri hafta başında aldıkları yeni eylem kararlarını hayata geçirmeye başladı.
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçiler ve sendika temsilcileri önce basın açıklaması yaptı. Kalabalık “susma haykır taşerona hayır”, “ İş ekmek yoksa barışta yok”, “ susma haykır taşerona hayır” sloganları attı.

BÜYÜKŞEHİR'DE EYLEM VAR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

SARI: SORUMLUSU YANLIŞ YAPANLAR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı,yaptığı basın açıklamasında , “ Yıllarca İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bizler İzmirliye hizmet ettik. Birilerinin yanlış hesaplamalarından dolayı ihale kaybediliyorsa bunun sorumlusu biz değiliz sorumlusu yanlışı yapanlardır. 650 işçinin çıkışını vererek telafi etmek istiyorlarsa bu yanlışı buna izin vermeyeceğiz” dedi.

KONCA’NIN HEDEFİNDE İKİ İSİM
Genel İş Sendikası Araştırma Daire Başkanı Cafer Konca yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün basına yaptığı açıklamada sendikayı ‘vicdansız’ olarak nitelendiren CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İzmir’e gelen ve İZELMAN Krizi üzerinden Kocaoğlu’na yüklenerek  “Belediye Başkanı ‘İzmir'de taşeronu bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş. İzmirlilere doğruyu söylememiş. Şimdi nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin"diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı hedef aldı.



KESKİN’E CEVAP VERDİ
“Bizi vicdansız olarak nitelendiriyorlar” diyerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin’i işaret eden Konca, “ 650 arkadaşın çıkışına ses çıkartmasaydık asıl vicdansızlık o zaman olurdu. Bizim vicdanımız sınıfın vicdanıdır. Bizim vicdanımız toplumun vicdanıdır, bizim vicdanımız onurluca namusluca ekmeğine sahip çıkanların vicdanıdır Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için onurlu mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz” dedi.

YILDIRIM’A: SİYASET YAPMASIN
“Bizim üzerimizden kimse siyaset yapmasın” diyen Konca, geçtiğimiz gün İZELMAN krizi üzerinden Kocaoğlu’na gönderme yapan Bakan Binali Yıldırım’a seslenerek, “ uygulamayı siyasi erki elinde bulunduran siyasi iktidarın yaptığını biliyoruz. Sayın Bakan diyor ki, ‘Taşeronu bitirdiler, buyurun çözsünler’. Sanki kendileri sütten çıkmış ak kaşık gibiler. Bu yasaları getiren sizler değil misini? Bu modern köleliği bize dayatanlar sizler değil misini? Onun için biz birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içi onurluca bu mücadeleye başarana kadar sonuna kadar süreceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

“CUMA HAYATI DURDURACAĞIZ”
CHP’nin konuya duyarsızlığı nedeniyle İl Binasına Perşembe günü yürüyüş yapacaklarını belirten Konca “Cuma günü ise hayatı durduracağız. Cuma günü İzmir özelinde örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde üretimde gelen gücümüzü kullanacağız. Yani bir günlük işi bırakacağız. Pazartesi de anti demokratik yasayı uygulayan hükümete AKP İl Binası’nın önünde bu yasanın işçilerin lehine değiştirilmesiyle ilgili bir basın toplantısı yapacağız. Ya bu yasa değişecek ya değişecek, başka alternatifi yok. Taşeronluk zulümdür, ölümdür, açlıktır, sefalettir, yoksulluktur. Onun için taşerona hayır diyeceğiz” diye konuştu.



ÇADIR KURULDU
Sendika temsilcilerinin açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi önünde direniş çadırı kuruldu. Üzerlerinde ‘taşeron zulmüne hayır’ yazılı grev önlüğü giyen işçiler çadırda kalabalık gruplar halinde değişerek duracaklar. Çadırın mücadelelerinin sembolü olduğunu belirten Sarı, “ Ekmeğimize göz dikenlere karşı bu çadır direniş çadırımız olacak” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası