Ege Postası
Geri

DSP'li Karakülçe: CHP ters yöne yürüdü

DSP Parti Meclisi Üyesi Selçuk Karakülçe, CHP’nin yaptığı Adalet Yürüyüşü’nün Ankara’dan İstanbul’a değil İç Anadolu yönüne olması gerektiğini belirterek “Yürüdükleri yön de ters. Bugün oy alacaksanız nereye yürümelisini? İç Anadolu’da oy alabiliyor musunu? İç Anadolu’da nereye gidiyorsunu? Karadeniz’de neredesiniz'” dedi. DSP'li Karakülçe'den CHP'ye 'Haylaz' yakıştırması
DSP'li Karakülçe: CHP ters yöne yürüdü
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2017 Çarşamba 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Demokratik Sol Parti Parti Meclisi (PM) Üyesi Selçuk Karakülçe Türkiye siyasetinde AK Parti’nin güçlenmesine neden olan durumu “CHP’nin haylazlığı” olarak niteledi.  CHP’nin asıl korunması gereken kavramları henüz fark ettiğini söyleyen Karakülçe “Bu konuda CHP’yi eleştiriyoruz İktidarın bu denli güçlenmesinin altında CHP’nin haylazlığı yatar. Neyi korumamız gerektiğini, neyi hangi koşullarda muhafaza etmemiz gerektiğini, biraz kavramaya başladılar. Bu yürüyüşler çok önce yapılmalıydı. Bu şekilde de değil. Yürüdükleri yön de ters. Bugün oy alacaksanız nereye yürümelisini? İç Anadolu’da oy alabiliyor musunu? İç Anadolu’da nereye gidiyorsunu? Karadeniz’de neredesini? Adalet Kurultayı’nı da takip ettim. Orada tarihi bir misyon olduğunun duygusal bir havası yaşanıyordu. Ama durmayın artık buralarda. Buralarda da basit protokol kavgalarıyla ne kendinizi ne de size umut bağlayan bu toplumu üzmeyin. Üzerinizde büyük bir görev var.  Bu görevi yapmaya biz her zaman hazırız ve enselerindeyiz” dedi.

“AHLAKSIZLIKTIR”

Egepostası'nı ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, AK Parti Hükümeti ve yetkililerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer solcuları FETÖ’cülükle bağdaştırmasını şiddetle eleştirdiklerini de söyleyen Karakülçe “Sosyal demokrasiyle FETÖ’nün alakası olamaz. CHP, DSP ya da Meral Hanım’a bu tür ithamlarla gelmeleri ahlaksızlıktır. FETÖ kavramını en çok kendiyle özdeşleştirecek kadrolar bizzat AKP’nin içindedir. Bu işlerin dışında olmamıza rağmen bu isimleri bizler biliyoruz. Onlar kendi kendilerine söylemekten çekiniyorlar. Yaftalanmış bu benzetmeyi başkalarına pay ederek kendilerini FETÖ kavramından besleyip büyüttükleri halde Türkiye Cumhuriyeti’nin işgalinden öte şu an oların vere vere tüketemedikleri güçler, bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti’ni değil, İslam dinini kuşattılar. Bugün bizlerin anladığı İslam dinini  bırakın bizleri camideki cemaat yaşayamamaktadır” dedi.

“BİZİ BİR TUTAMAZLAR”

FETÖ’cülük kavramının bugün önünün açık olmasının sebebinin iktidar partisi olduğunu vurgulayan Karakülçe buna rağmen CHP’nin bu konuyu dillendirmemesine şaşırdığını belirterek “Kurban bayramı geldi. Ben ana muhalefet partisinin bu konuyu dillendirmemesine şaşırıyorum. Eskiden bu ülkede kurban derilerini Türk Hava Kurumu toplardı. Şimdi ise cemaatler bu işleri yapıyorlar. Bunun önünü açan ki? AKP. Askeriyede subaylar ayıklanmaya çalıştığında bunların altına şerh koyan Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan. Bunları buraya ne CHP ne de DSP referans etmiş durumda. Bu nedenle bu FETÖ’cülük kavramıyla bizi bir tutamazlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de siyaset boşluğundan ziyade muhalefet boşluğu olduğunu dile getiren Karakülçe, “Türkiye’nin iki partili sisteme teslim olmaması adına tüm yaptıklarımız ortadadır. Temel mücadele iyiler ve kötüler arasında yapılıyor. Hak paylaşımında doğru yola varılması için en önemli kavram hakkaniyet. DSP iktidar olduğu dönemde akkaniyetten taviz vermeyen tek parti konumundadır.

“GÖVDEMİZİ VERİRİZ”

CHP’nin DSP’yi solu bölen parti olarak tanımlayıp yok saymasının doğru olmadığını da belirten Karkakülçe "El uzatırlarsa gövdemizi veririz" dedi ve “Herkesin güçlü olduğu bir nokta var. Kimseyi yok sayarak, hesaba katmayarak bir yere varma şansınız yok. Siyaset akıl, diyalog, ilke, bilgi birikimi işi. Bunlar zor değil. Biz bunu 2014 seçimlerinden önce de söyledik şimdi de söylüyoruz. Aynı şeylerin yaşanmaması için onlar ellerini uzatsınlar, bizler gövdemizle gidelim. Bu kez daha şiddetli olur bu işler. Bu ülkede biz de varız. DSP hakkaniyet için siyaset yapıyor, bu çok önemli” şeklinde konuştu.

“SORULARI ÇALDILAR”

Üniversite sınavlarında yapılan yanlışlıklar sonunda ÖYM Başkanı'nın istifasının bu güne kadar iktidarda bir ilk olduğunu da söyleyen Karakülçe, “Üniversite sınavlarında kaç genç hayal kırıklığı yaşadı. Bir tek ÖSYM başkanı yıllar sonra istifa etme onurunu gösterdi. Bugüne kadar böyle bir şey var mıyd? 15 yıl öncesinde KPSS sınavını Bülent Ecevit getirdi. Çalışan emek veren çocukların kişilerin, kendilerini geliştirenlerin, alın teriyle bir yerlere gelmesi için konulmuş bir sınavdı.  Peki ne oldu soruları çaldılar… Sonra çıktılar bizi ‘Allah affetsin’ dediler. Sizi Allah değil önce millet affetsin. Şimdi nerede bu muhalefe? Bu muhalefetin sözcülüğünü daha yüksek sesle yapacağız” dedi

“BİZİ BÖLEN OLARAK SUÇLAYAMAZLAR”

Kendilerine yapılan 'Solu bölüyor' ithamını reddeden Karakülçe “Siyaset zor ve meşakkatli bir iş. Eksiklerimizi tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’de olması gereken adalet, tamam ama asıl hakkaniyet kavgasını vereceğiz. Bunu kim istiyorsa yüreklice masaya otururuz. Konuşamadığınız şeyi çözemezsiz. Öyle karşıdan da AKP nasıl CHP’yi bizleri FETÖ’cülükle suçluyorsa, CHP de bizi bir bölen olarak suçlayamaz. Varsa elinde avucunda, bu bir sorunsa aramızda Yunanistan’daki Siriza modeli iyi bir modeldi. Biz bu modelle gittik aldığımız yanıt reddi. Tarih tekerrür etmesin bu bir sorunsa ve çözmek istiyorlarsa biz çözümden yanayız. Ülkenin bekası için ülkenin sorunlarının çözümü için Ecevit’in çok önemli bir sözü vardır 2002 yılında yapılan seçimlerde ‘Acı şurubu içiyoruz’ demişti. Biz toplum çıkarı ve ülke kaygı sı adına içiyoruz. Büyük bedel ödedik yine öderiz. Bizim için önemli olan hakkaniyet” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası