Ege Postası
Geri

Özdemir Adalet Yürüyüşü güncesini anlattı

Adalet Yürüyüşü'nün güncesini kaleme aldığı "Turuncu'nun Seyir Defteri / Adalet Yürüyüşü Günlüğü" isimli kitabının Adalet Kurultayı özel baskısını imzalayan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir güncesini Ege Postası'na anlattı. Özdemir Adalet Yürüyüşü güncesini anlattı
Özdemir Adalet Yürüyüşü güncesini anlattı
Haberler / Yerel Politika
29 Ağustos 2017 Salı 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü kaleme aldığı "Turuncu'nun Seyir Defteri/Adalet Yürüyüşü Günlüğü" adlı kitabını Adalet Kurultayı'nda imzalayan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 24 günün dikkat çeken ayrıntılarını Egepostası ile paylaştı. 

24 günlük serüveni yansıttığınız Turuncu kim'

Çocukluk insanoğlunun duygularını en saf yaşadığı dönemidir. Ben de çocukluk lakabım olan Turuncu ile adalet neferlerinin yürüyüşte neler yasadığını kitaba yansıttım.

Kurultay için özel bir basım gerçekleşti. Okurlar nasıl karşıladı güncenizi'

Kitabımıza çok olumlu dönüşler alıyorum. Yoğun bir ilgi var. Gerçekleşen Adalet Kurultayımız da o yürüyüşün devamı niteliğinde. Yürüyüşte yer alanlar o gün hangi duygulardaysa bugün aynı hissiyatı yaşıyorlar. Günceleri okudukça, yeniden yaşıyorum diyen birçok kişi var. Adalet Yürüyüşümüzün o muhteşem atmosferini ölümsüzleştirmiş olmanın mutluluğu gerçekten tarifsiz. Tarihi yürüyüşün gelecek kuşaklara aktarılmasında bir katkım olduysa ne mutlu bana.

Kitabınızı imzalıyorsunuz, kimler geldi standınıza'

Kurultayda açtığımız stantta milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz bizi ziyaret etti, kitabımızı katılımcılara tanıtmamızda katkıda bulundu. Adalet Yürüyüşü'ndeki heyecanı kurultaya hep birlikte, el ele taşıdık. İlk gün Genel Başkanımızın konuşmasıyla başlayan heyecan 3 gündür, paneller ve çalıştaylarla devam ediyor.

CHP'de adalet çalışmalarının sürdürüleceği ifade edildi. Sizin bundan sonraki çalışmalarınız nasıl ilerleyecek'

Adalet Yürüyüşü ile başlayan, Adalet Kurultayı ile devam eden ve tüm Türkiye'yi kucaklayan demokrasi rüzgârını dindirmeye hiç niyetimiz yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları görüyor ve o koşullar çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda farklı ve güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Güncelerimizle, yürüyüşün atmosferinin sıcağı sıcağına yaşanmasını sağladık, orada olmayan okuyucular orada gibi hissettiler. Bu günceleri günlük olarak yayımladık. İnsanlar bu atmosferin içine girdi. Kitapta da o atmosferi yeniden yaşıyorlar. Buna benzer çalışmalar ilerleyen zamanlarda başlayacak.

Kurultay alanında son gününüz. Nasıl değerlendiriyorsunuz oradaki fotoğrafı'

Kurultaya beklentinin üzerinde bir katılım oldu. Adalet yürüyüşü bizim sosyolojik olarak toplumsal dayanışmamızı ve örgütlülük bilincimizi geliştiren bir organizasyondu. Kurultayda da yürüyüşümüzü ilk meyvesini hasat ediyoruz. Yürüyüşün ve kurultayın insanlara dinamizm getirdiğini, inanç aşıladığını düşünüyorum. Yürüyüşümüz ayni zamanda örgüt ve yerel yönetimler arasındaki ilişkileri de pekiştirdi.

Sizin beklentiniz ne gelecekten'

Enerjimiz yüksek. Geleceğe umutla bakıyoruz. Genel Başkanımızın başlattı hak, hukuk, adalet mücadelesini başarıyla sonuçlandıracağımıza olan inancım çok yüksek.

Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı, ulus olduğumuz topraklarda Adalet Kurultayı bir anlam kazandı. Umutsuzluk yalnızlıktan doğar biz umutluyuz çünkü yalnız değiliz. Her şey güzel olacak...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası